ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Χρυσή» κοκαΐνη: Ενοίκιο 2.000 ευρώ για τη βίλα στη Θεσσαλονίκη – Τους «έδεσαν» με drone

«Χρυσή» κοκαΐνη: Ενοίκιο 2.000 ευρώ για τη βίλα στη Θεσσαλονίκη – Τους «έδεσαν» με drone
Τεράστιο χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης έγινε στη Θεσσαλονίκη με την σύλληψη τεσσάρων Βρετανών.
INTIME / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη: Έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαϊνης.

Μίσθωμα ύψους 2.000 ευρώ το μήνα έδιναν τα μέλη του κυκλώματος για την ενοικίαση της βίλας στο Σχολάρι Θεσσαλονίκης, όπου μετά από έφοδο πάνοπλων αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκαν συνολικά 300 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι τέσσερις Άγγλοι που συνελήφθησαν έκαναν πολυτελή ζωή, ενώ κάποιοι εξ αυτών ταξίδευαν στην Αθήνα όπου έμεναν σε διαμέρισμα στη Βάρη. Το κύκλωμα πίστευε ότι η ενοικίαση της βίλας στο Σχολάρι, περιοχή έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, θα τους εξασφάλιζε διακριτικότητα και θα τους κρατούσε μακριά από «ύποπτα» γι’ αυτούς βλέμματα.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, σήκωσαν αθόρυβα drone και χαρτογράφησαν τις κινήσεις τους από αέρος και από μεγάλη απόσταση. Οι διακινητές δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, παρότι οι μυστικοί αστυνομικοί είχαν θέσει σε κλοιό το πολυτελές οίκημα.

Οι ελληνικές Αρχές θεωρούν ότι «ξήλωσαν» έναν από τους βραχίονες πανίσχυρου καρτέλ που διακινεί κοκαΐνη σε χώρες της Ευρώπης και στην Αυστραλία. Μάλιστα, θεωρούν ότι μέλη του κυκλώματος –εκτός από τους τέσσερις Άγγλους που συνελήφθησαν- είναι άτομα κολομβιανής, αυστραλιανής, αλβανικής –ενδεχομένως και ελληνικής- καταγωγής.

Οι ελληνικές Αρχές είχαν την πληροφορία για την έλευση στη χώρα μας φορτίου-μαμούθ με υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη από τη λατινική Αμερική. Μετά από στοχευμένους ελέγχους εντοπίστηκαν χθες Πέμπτη συνολικά 300 κιλά κοκαΐνης σε βίλα στο Σχολάρι. Η αξία των ναρκωτικών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Το φορτίο των 300 κιλών εκτιμάται ότι είναι ένα μικρό μόνο μέρος από το συνολικό φορτίο που έφυγε από τη λατινική Αμερική με σκοπό να διοχετευτεί σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Δείτε τις εικόνες:

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις Άγγλους. Η Δίωξη Ναρκωτικών αναζητά τη σύνδεση μεταξύ του φορτίου των 300 κιλών που βρέθηκε χθες Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη με το φορτίο-μαμούθ (654 κιλά κοκαΐνης) που είχε εντοπιστεί μόλις τον περασμένο Απρίλιο από τις ιταλικές Αρχές στο ιταλικό λιμάνι Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία.

Όπως είχε γράψει τότε το Νewsbomb.gr, είδηση είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των ελληνικών Αρχών, λόγω της πληροφορίας ότι τα 654 κιλά είχαν προορισμό λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι ιταλικές Αρχές είχαν βρει την κοκαΐνη επιμελώς κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες. Το φορτίο είχε σημείο εκκίνησης λιμάνι του Ισημερινού.

Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, η κοκαΐνη ήταν «υψηλής καθαρότητας» και θα πολλαπλασιαζόταν από τους εμπόρους εκτοξεύοντας την αξία της. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν τότε στο Newsbomb.gr ότι «τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχει μία εταιρία που θα έκανε την εισαγωγή του φορτίου στη χώρα μας. Δεν σημαίνει όμως ότι η εταιρία γνώριζε για τα ναρκωτικά. Και αυτό διότι η εμπειρία από το χειρισμό παλιότερων –ανάλογων- υποθέσεων έχει δείξει ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εταιρίες δεν γνωρίζουν για τα ναρκωτικά που κρύβονται από τα κυκλώματα στο φορτίο που εισάγουν. Η εταιρία παραγγέλνει το φορτίο και μπορεί να μη γνωρίζει ότι μέσα σε αυτό έχουν κρύψει κοκαΐνη. Ωστόσο, είναι νωρίς για συμπεράσματα, καθώς ακόμα οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν ακόμα ενημέρωση για την υπόθεση».

Σχετικές ειδήσεις