ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση των δουλεμπόρων – Πήγαιναν τους μετανάστες κομμωτήριο

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση των δουλεμπόρων – Πήγαιναν τους μετανάστες κομμωτήριο
Οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που «ξηλώθηκε» από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr

Η μεγάλη αστυνομική έλαβε χώρα το απόγευμα της 4ης Ιουλίου 2022 σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπου συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και ένα ακόμα μέλος του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον μήνα Απρίλιο τρέχοντος έτους, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη δραστηριοποίηση τους στη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα μας προς έτερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, αφού εντόπιζαν σε περιοχές του κέντρου Αθηνών αλλοδαπούς, τους οδηγούσαν σε καταστήματα, ώστε να προμηθεύονται ενδυμασία που παραπέμπει όσο το δυνατόν περισσότερο στο προφίλ Ευρωπαίου επιβάτη, καθώς και σε διάφορα κομμωτήρια - κουρεία για τον ίδιο λόγο.

Στη συνέχεια παραλάμβαναν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών φωτογραφία τους, τύπου διαβατηρίου, προκειμένου να καταρτισθεί ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο θα παρέδιδαν στους υπό διακίνηση αλλοδαπούς.

Τους ανωτέρω αλλοδαπούς τους συνόδευαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου και τους καθοδηγούσαν έως και την επιβίβασή τους σε αεροσκάφη πτήσεων προς Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 8 απόπειρες παράνομης εξόδου από τη Χώρα μας, κατά τις οποίες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνόδευαν και διευκόλυναν τους υπό διακίνηση αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.