ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι απατεώνες των πλειστηριασμών: Η γυναίκα - «αράχνη» και ο 70χρονος που δάγκωσε αστυνομικό

Οι απατεώνες των πλειστηριασμών: Η γυναίκα-«αράχνη» και ο 70χρονος που δάγκωσε αστυνομικό
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά τέσσερα άτομα.
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μεγάλο κύκλωμα που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς.

Μία 59χρονη γυναίκα φέρεται ως «εγκέφαλος» μεγάλου κυκλώματος που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς.

Η 59χρονη περιγράφεται ως ένα άτομο με μεγάλη πειθώ που μπορούσε να λέει ψέματα χωρίς να γίνονται αντιληπτά. Προφασιζόταν ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με Πρόεδρο Τράπεζας που κατέχει υψηλή θέση με επιρροή σε πλειστηριασμούς ακινήτων και οχημάτων. Ισχυριζόταν ότι οι σχέσεις της με τον «Πρόεδρο» της εξασφάλιζε εσωτερική πληροφόρηση και πλεονέκτημα στους πλειστηριασμούς αλλά και σε διευθετήσεις δανείων.

Έτσι έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές ότι θα έχουν προτεραιότητα στους πλειστηριασμούς και θα μπορέσουν να «χτυπήσουν» πολύ χαμηλές τιμές σε ακίνητα και οχήματα ή θα μπορέσουν με τη «μεσολάβηση» του «Προέδρου» να διευθυετήσουν το δάνειο τους.

Όταν τα θύματά της πλήρωναν για την «εξυπηρέτηση» και άρχιζαν να την πιέζουν για αποτελέσματα, τότε ισχυριζόταν ότι έχουν προκύψει προβλήματα με την εφορία, τους συμβολαιογράφους και τις νομικές υπηρεσίες.

Συνεργός της «εγκεφάλου» ήταν μία 70χρονη, η οποία αναζητούσε και εντόπιζε τα υποψήφια θύματα. Ένα τρίτο μέλος του κυκλώματος, ηλικίας 68 ετών, ήταν ο «ταμίας». Αναλάμβανε να παίρνει τα χρήματα από τους παθόντες. Κατόπιν τα παρέδιδε στην 59χρονη αρχηγό.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά τέσσερα άτομα και εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης. Η λεία τους εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. στις 390.000 ευρώ. Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις, έγγραφα, όπως και 1.050 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένα από τα μέλη της συμμορίας, ηλικίας 70 ετών, αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του. Μόλις είδε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και αντιλήφθηκε ότι ήρθε η ώρα να του περάσουν χειροπέδες, προσπάθησε να διαφύγει. Όταν οι άντρες της Ασφάλειας τον έπιασαν για να τον ακινητοποιήσουν, τότε εκείνος γύρισε και δάγκωσε στο χέρι έναν αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για απάτες κατ’ εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικές ειδήσεις