ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Με φάκελο στην ΕΛΑΣ ο 38χρονος και ο 36χρονος που επιτέθηκαν στους Γερμανούς τουρίστες

Κρήτη: Με φάκελο στην ΕΛΑΣ ο 38χρονος και ο 36χρονος που επιτέθηκαν στους Γερμανούς τουρίστες
Κρήτη: Πρώτη προτεραιότητα για την ΕΛΑΣ η σύλληψη των δύο δραστών της επίθεσης σε βάρος των Γερμανών τουριστών
ΕΡΤ

Κρήτη: Πρώτη προτεραιότητα για την ΕΛΑΣ η σύλληψη των δύο δραστών της επίθεσης σε βάρος των Γερμανών τουριστών

Η άμεση σύλληψη των δύο κατοίκων του Μυλοποτάμου στην Κρήτη οι οποίοι επιτέθηκαν άγρια στην οικογένεια των Γερμανών τουριστών με τον έναν εξ αυτών να κρατά μέχρι και μαχαίρι αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΛΑΣ μετά και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr οι δύο δράστες της επίθεσης είναι γνωστά στην αστυνομία πρόσωπα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες και οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί: ο ένας είναι γεννημένος το 1984 και ο άλλος το 1986 ενώ αμφότεροι φέρονται να έχουν ποινικό ιστορικό και αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για σοβαρά περιστατικά.

Την άμεση σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος τους ζητάει και η οικογένεια των Γερμανών τουριστών δηλώνοντας, μάλιστα, ότι μέχρι τότε δεν θα αισθάνονται ασφαλής ούτε και θα επιστρέψουν ξανά στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ η επίθεση προκλήθηκε μετά από ένα τρακάρισμα που προκάλεσε το 4×4 του δράστη στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου τους και όταν οι ίδιοι ζήτησαν να ανταλλάξουν στοιχεία.

Το πιο σοκαριστικό ήταν ότι εκτός από τις γροθιές που δέχθηκε ο ένας από τους δύο γιούς της οικογένειας, ο ένας εκ των δραστών κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του κρατώντας ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 – 25 εκατοστών.

Η οικογένεια απομακρύνθηκε χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

«Σαν ταινία δράσης»

Οι στιγμές που εξελίχθηκαν μετά το τροχαίο ήταν «σαν ταινία δράσης» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κρις το ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας των Γερμανών τουριστών.

«Δεν μπορείς να περιγράψεις πόσο τρομακτικό ήταν αυτό. Η απειλή ζωής και το να βλέπεις έναν άνθρωπο με ένα μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει προσπάθησα ενστικτωδώς να την προστατεύσω. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, όμως, βλέποντας ένα μαχαίρι» είπε ο Κρις στην κάμερα της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο αδελφός του, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους δύο κατοίκους του Μυλοποτάμου από το να γρονθοκοπούν τον αδελφό του ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη προκειμένου να νιώσει ασφαλής να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα.

«Τα αισθήματά μου για τη Ελλάδα μου έδειξαν πόσο ανασφάλεια υπάρχει. Αν ήθελα να επισκεφθώ την Ελλάδα ξανά θα ήθελα να δω ότι έχει αποδοθεί δικαιοσύνη στους δύο και ότι έχει συλληφθεί αυτός με το μαχαίρι» είπε χαρακτηριστικά ο αδελφός του Κρις.

Σχετικές ειδήσεις