ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τον επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών»

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τον επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών»
Glomex

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δυο άνδρες για την υπόθεση της παραθρησκευτικής οργάνωσης που δρούσε στη Θεσσαλονίκη και έκανε «εξορκισμούς» στην πλατεία Αριστοτέλους, με τον έναν εξ αυτών να είναι ο επικεφαλής της αποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, στα χέρια της αστυνομίας είναι ένας 24χρονος και ένας 38χρονος, σε βάρος των οποίων ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, για το θέμα με τους «εξορκισμούς» στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το τελευταίο διάστημα, η δράση της «Εκκλησίας των Εθνών» όπως την αποκαλούσαν, είχε φέρει αρκετές αντιδράσεις, ενώ διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για το θέμα, με την αστυνομία να προχωρά εν τέλει σε δύο συλλήψεις. Μάλιστα, ο ένας εκ των δυο είναι ο επικεφαλής της εν λόγω «εκκλησίας», όπως ο ίδιος παρουσιάστηκε στις Αρχές.

Όπως ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ., οι δυο άνδρες συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (27/08), έπειτα από έλεγχο που έγινε από αστυνομικούς του ΑΤ Θέρμης σε εγκαταστάσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας. Εκεί υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, με τον 24χρονο να εντοπίζεται και να συλλαμβάνεται.

Ο 24χρονος ισχυρίστηκε – ως προσωρινά υπεύθυνος – πως επρόκειτο για χώρο λατρείας, ωστόσο, διαπιστώθηκε πως δεν διέθετε άδεια λειτουργίας ευκτήριου οίκου σύμφωνα με τον σχετικό νόμο. Ο 38χρονος προσήλθε στο ΑΤ ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας και συνελήφθη και αυτός από τους αστυνομικούς.