ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στην Αίγινα: Ο σκούφος που «έκαψε» τον Αλβανό – Το αποτύπωμα, η ταυτοποίηση και η σύλληψη

Έγκλημα στην Αίγινα: Ο σκούφος που «έκαψε» τον Αλβανό – Το αποτύπωμα, η ταυτοποίηση και η σύλληψη
Ο 36χρονος που συνελήφθη για το έγκλημα στην Αίγινα το 2015.
Glomex

Έγκλημα στην Αίγινα: Ένας σκούφος που είχε βρεθεί μέσα στο σπίτι  όπου είχαν δολοφονηθεί και καεί από τους δράστες η 71χρονη και ο 44χρονος ανιψιός της, ήταν το «κλειδί» για τη σύλληψη του 36χρονου δράστη. Αναζητείται από την ΕΛΑΣ και ο συνεργός του.

Ήταν 30 Νοεμβρίου 2015 όταν μια 71χρονη και ο 44χρονος ανιψιός της βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο σπίτι τους στην Αίγινα, αφού πρώτα είχαν πέσει θύματα ληστείας και είχαν δολοφονηθεί άγρια από τους δράστες του εγκλήματος. Πέρασαν σχεδόν επτά χρόνια, για να φτάσουμε στις 20 Αυγούστου έτσι ώστε ο ένας από τους δράστες να συλληφθεί στη Μάλτα. Χρειάστηκαν 80 μήνες έρευνας και αναζήτησης από την ΕΛΑΣ για να πέσει στα χέρια της ο 36χρονος Αλβανός. Ένας τυπικός έλεγχος στην πόλη Σμίντα της Μάλτας έφερε τη σύλληψή του από την τοπική αστυνομία και πλέον οι εξελίξεις «τρέχουν» με γρήγορους ρυθμούς.

Από τα τέλη του 2021 η δικογραφία είχε παραδοθεί στην εισαγγελία Πειραιά, με την ανακρίτρια να εκδίδει το ένταλμα σύλληψης τον Μάρτιο του 2022. Με βάση αυτό, ο 36χρονος συνελήφθη από τις Αρχές της Μάλτας και μάλιστα ήδη οδηγήθηκε στα δικαστήρια της χώρας. Ακόμα, όμως, δεν έχει αποκαλύψει που βρίσκεται η λεία των 780.000 ευρώ που είχαν αρπάξει από τα θύματα στην Αίγινα.

«Κλειδί» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αποδείχθηκε ένας μαύρος σκούφος που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος το 2015. Από την ανάλυση που έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν των δραστών. Δεν είχε, όμως, ταυτοποιηθεί το γενετικό υλικό με τη βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ καθώς ο δράστης δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Η έρευνα είχε εστιάσει σε συγγενείς του δράστη στην Αλβανία, σε συγκεκριμένο μέρος, καθώς η ΕΛΑΣ είχε εντοπίσει παρόμοιο DNA. Οι εξελίξεις «έτρεξαν» όταν ανακαλύφθηκε ένα αποτύπωμα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα, το οποίο ταυτοποιήθηκε με τον Αλβανό που συνελήφθη στη Μάλτα. Η ταυτοποίηση, επειδή ο 36χρονος δεν ήταν σεσημασμένος, έγινε από προσπάθεια του Αλβανού να εισέλθει στη χώρα παράνομα, όταν και οι Αρχές του είχαν πάρει αποτυπώματα.

Η σύλληψη του 36χρονου έχει φέρει αισιοδοξία στις Αρχές πως θα καταφέρουν να φτάσουν, πλέον, και στον συνεργό του. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής όπου διέμεναν τα θύματα, στην Αίγινα, δηλώνουν ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι από τη σύλληψη του δράστη. «Οι άνθρωποι βασανίστηκαν», έλεγαν χαρακτηριστικά.