ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Μάχη με τον ληστή που κρατούσε μαχαίρι – Τον δάγκωσαν και του έριξαν σπρέι

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Μάχη με τον ληστή που κρατούσε μαχαίρι – Τον δάγκωσαν και του έριξαν σπρέι
Σκληρή μάχη με τους ληστές έδωσε ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών.
Newsbomb.gr

Ένας 33χρονος Βούλγαρος και μία 39χρονη Ελληνίδα συνελήφθησαν στο Γαλάτσι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για τη ληστεία-σοκ που είχε σημειωθεί στις 7 Ιουλίου 2022 σε κατάστημα ψιλικών στο Νέο Ηράκλειο.

Ο 33χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα και καπέλο, εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή κουζινομάχαιρου αποπειράθηκε να αρπάξει τα χρήματα του ταμείου από τον υπάλληλο.

Το θύμα αντέδρασε και ακολούθησε πάλη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο υπάλληλος στα πλευρά, να πέσει η μάσκα από το πρόσωπο του ληστή και να αποκαλυφθούν τα χαρακτηριστικά του αλλά και να αποκολληθεί η λεπίδα του μαχαιριού από τη λαβή του.

Κατά τη διάρκεια της πάλης μπήκε στο κατάστημα η 39χρονη συνεργός του ληστή, η οποία φορούσε καπέλο. Η 39χρονη απεγκλώβισε το συνεργό της, αφού πρώτα χτύπησε το θύμα και το ψέκασε με σπρέι πιπεριού. Στη συνέχεια, άρπαξε τη λεπίδα του μαχαιριού από το έδαφος και διέφυγε με τον 33χρονο.

Ο υπάλληλος τους καταδίωξε και στην προσπάθειά του να συγκρατήσει εκ νέου τον 33χρονο, δέχθηκε δάγκωμα στο χέρι, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο μικρό του δάχτυλο.

Οι δράστες μπήκαν στη συνέχεια σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Η Ασφάλεια συνέλεξε βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων, ενώ ανέλυσε το βίντεο από το κατάστημα ψιλικών. Από την έρευνα προέκυψε ότι πριν εισβάλουν στο κατάστημα παρακολουθούσαν το χώρο για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Σε βάρος του ζευγαριού ληστών σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Κατόπιν, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν τελικά το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου στο Γαλάτσι και τους πέρασαν χειροπέδες.