ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΕΛ.ΑΣ: Τα μέλη της σπείρας που μοίραζαν δωρεάν φρούτα σε ηλικιωμένους και τους έκλεβαν

ΕΛ.ΑΣ: Τα μέλη της σπείρας που μοίραζαν δωρεάν φρούτα σε ηλικιωμένους και τους έκλεβαν
Τα μέλη της συμμορίας
ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, αφού προηγουμένως τους προσέγγιζαν υποδυόμενοι τους δημοτικούς υπαλλήλους και με το πρόσχημα της παροχής δωρεάν φρούτων.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες επτά (7) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, αφού προηγουμένως τους προσέγγιζαν υποδυόμενοι τους δημοτικούς υπαλλήλους και με το πρόσχημα της παροχής δωρεάν φρούτων και η οποία εξαρθρώθηκε την 8-9-2022 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο του Ιωάννη και της Αικατερίνης, γεννηθέντα την 25-5-1976 στη Λάρισα

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο του Γεωργίου και της Αντωνίας, γεννηθέντα το 2005 στην Αθήνα

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Γεωργίου και της Αντωνίας, γεννηθέντα την 2-1-2000

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Αθανασίου και της Ευγενίας, γεννηθέντα το 2005 στην Αθήνα

ΓΑΛΙΟΥΡΑ Παναγιώτη του Νικολάου και της Αικατερίνης, γεννηθέντα την 1-1-2001 στην Αθήνα

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ Αντωνία του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθείσα την 6-3-1981 στη Νίκαια.

και τη μη συλληφθείσα:

ΣΙΑΜΠΑΝΗ Αντωνία του Δημητρίου και της Μαγδαληνής, γεννηθείσα την 16-2-1986 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινική αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 12:00 ώρα της 15-3-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.