ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πολυτεχνειούπολη: Σεσημασμένος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε αστυνομικό - Απάντησε με πυροβολισμούς

Πολυτεχνειούπολη: Σεσημασμένος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε αστυνομικό - Απάντησε με πυροβολισμούς
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Θρίλερ στην Πολυτεχνειούπολη! Αλβανός επιχείρησε να επιτεθεί κατά των αρχών και δέχθηκε τα πυρά αστυνομικού για να ακινητοποιηθεί

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου στον περιβάλλοντα χώρο της Πολυτεχνειούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το περιστατικό συνέβη στις παλιές φοιτητικές εστίες, όπου πραγματοποιούταν επιχείρηση της ασφάλειας μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ένας 30χρονος Αλβανικής καταγωγής επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον των αρχών με κατσαβίδι και μια αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Ο 30χρονος, ο οποίος φέρεται να έμενε και να σύχναζε στις παλιές φοιτητικές εστίες αλλά και να έκανε εκεί μαζί με άλλους διακίνηση ναρκωτικών, μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται με φρούρηση.

Τον Αλβανό πυροβόλησε γυναίκα αστυνομικός ηλικίας 35 ετών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία εκείνη την ώρα αποχωρούσε από το σημείο, καθώς είχε νιώσει αδιαθεσία. Η ανθυπαστόνομος νοσηλεύεται κι αυτή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο Αλβανός που συνελήφθη:

Ο Αλβανός που συνελήφθη

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Δηλώσεις φοιτητή

Ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου τοπογράφων σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για το περιστατικό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι «απαράδεκτο να ακούγονται πυροβολισμοί ενώ γίνονται μαθήματα και εξετάσεις», συμπλήρωσε ότι οι ίδιοι έχουν καταγγείλει τα εγκληματικά κυκλώματα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον «προσανατολισμό της».

Βουλευτής του ΚΚΕ: «Δεν έπρεπε να πυροβολήσει η αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση - Ήταν άοπλος ο δράστης»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης που βρέθηκε στο σημείο διαμαρτύρεται για το συμβάν, ενώ θεωρεί ότι η αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση δεν έπρεπε να πυροβολήσει, ενώ αμφισβητεί και αν ο «άοπλος» δράστης είχε κατσαβίδι πάνω του. Αναφέρει δε ότι η επιχείρηση έγινε ως «επίδειξη δύναμης στους φοιτητές» που «δεν συμβιβάζονται με τη πανεπιστημιακή αστυνομία».