ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λάρισα: Ποινές φυλάκισης στους γονείς των ανήλικων κοριτσιών - Στην 24χρονη αδελφή τους η επιμέλεια

Λάρισα: Ποινές φυλάκισης στους γονείς των ανήλικων κοριτσιών - Στην 24χρονη αδελφή τους η επιμέλεια

Λάρισα: Στην αποκάλυψη πως η 24χρονη θα αναλάβει την προσωρινή επιμέλεια των δύο ανήλικων αδελφών της, μετά την αποκάλυψη του οικογενειακού δράματος που ζούσαν με τους εκπαιδευτικούς γονείς τους, έκανε η συνήγορος των κοριτσιών, μετά την ολοκλήρωση του δικαστηρίου το απόγευμα της Πέμπτης που επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της σωματικής βλάβης και της εξύβρισης, στον 53χρονο πατέρα που μηνύθηκε από την 24χρονη κόρη του για ενδοοικογενειακή βία. Επιπρόσθετα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή στη μητέρα, για το αδίκημα της εξύβρισης.

Προς το παρόν γονείς και παιδιά θα μείνουν στο ίδιο σπίτι, αλλά στο μέλλον με κοινωνική μέριμνα θα αναζητηθεί νέα στέγη ώστε τα τρία κορίτσια να κάνουν μόνα τους μία νέα αρχή.

Η δικηγόρος των κοριτσιών

Η δικηγόρος των κοριτσιών της οικογένειας, κ. Δήμητρα Καραγγέλη χαρακτήρισε «αναμενόμενη» την απόφαση. «Η αλήθεια έλαμψε, στα παρατράγουδα της ακροαματικής διαδικασίας είναι ότι υπεράσπιση κατηγορούσε τις παθούσες ότι δέχονται εξωοικογενειακή βία, σήμερα ισχυρίστηκε ότι για όσα κατηγορούνται οι γονείς από τα παιδιά, είναι όλα ψεύδη, είναι αποκύημα της φαντασίας και προϊόν της πικρίας των παιδιών λόγω του αυστηρού κανονισμού του σπιτιού τον οποίο υιοθέτησαν λόγω της θρησκευτικής τους αφοσίωσης. Εγώ θα τη χαρακτήριζα θρησκόληπτη, για να μην πω αιρετική με παραπάνω παρακλάδια».

Δείτε τη δήλωση:

Η συνήγορος των κοριτσιών

Από την πλευρά της η συνήγορος των κατηγορουμένων κ. Χρύσα Τριανταφύλλου εξήγησε πως ζητήθηκε η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των οικογενειακών συμφερόντων των διαδίκων.

«Επιχειρήσαμε από πλευράς μας να αποκαταστήσουμε πλήρως τις σχέσεις γονέων και τέκνων μέσω της ποινικής διαμεσολάβησης, το αίτημά μας αυτό δεν έγινε δεκτό από την άλλη πλευρά. Η δικαστική απόφαση είναι καθ’ όλα σεβαστή».

Δείτε τι είπε:

Σημειώνεται τέλος πως το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης απορρίφθηκε, ενώ από πλευράς καταδικασθέντων ασκήθηκε έφεση.

Με πληροφορίες από onlarissa.gr

Σχετικές ειδήσεις