ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκλειστικό - Συλλήψεις on camera: Ουκρανοί επιδείκνυαν άγρια πουλιά στο κέντρο της Αθήνας!

Αποκλειστικό - Συλλήψεις on camera: Ουκρανοί επιδείκνυαν άγρια πουλιά στο κέντρο της Αθήνας!
Η στιγμή της σύλληψης των δύο Ουκρανών από το μικτό κλιμάκιο και η παράδοσή τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Έβγαζαν λεφτά με την… επίδειξη άγριων πουλιών, στην «καρδιά» της Αθήνας και συνελήφθησαν σε ειδική επιχείρηση!

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ο λόγος, για δύο νεαρούς Ουκρανούς, οι οποίοι κατά δήλωσή τους τα τελευταία χρόνια ζούσαν στην Τσεχία, οι οποίοι είχαν βρει έναν… εύκολο, όσο και παράνομο τρόπο, για να βγάζουν χρήματα. Προμηθεύτηκαν δύο πανέμορφες κουκουβάγιες (του είδους Tyto alba), και επιδεικνύοντάς τες σε τουριστικές περιοχές, καλούσαν τον κόσμο να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους με το… αζημίωτο. Μάλιστα, η δράση τους είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες ημέρες οι νεαροί κινούνταν στην περιοχή της Ερμού και της πλατείας στο Μοναστηράκι. Αρκετοί ήταν αυτοί που κατήγγειλαν τη συγκεκριμένη πρακτική, που φυσικά παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία περί της άγριας ζωής, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να διαπιστώσει τη συγκεκριμένη παράβαση.

Άμεσα, συστάθηκε ένα μικτό κλιμάκιο από τον Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοθηρίας, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τη Δασική Υπηρεσία και ξεκίνησε η παρακολούθηση στην Ερμού. Στην επιχείρηση ενεπλάκη και η Διαχειριστική Αρχή Cites Αττικής.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι φορείς συντονίζονται και δρουν για την προστασία της άγριας ζωής – έχουν προβεί σε πολλές ακόμα συλλήψεις, για παραβιάσεις που αφορούν στο λαθρεμπόριο άγριων πτηνών και με τις δράσεις τους έχουν σχεδόν εκμηδενίσει το φαινόμενο.

Όλα συνέβησαν χθες, Πέμπτη 6/10, μπροστά στην κάμερα του Newsbomb.gr: Η παρακολούθηση, η σύλληψη, η μεταγωγή των δύο Ουκρανών με περιπολικό στο αυτόφωρο, όπου παραμένουν μέχρι και τώρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Τα πτηνά μεταφέρθηκαν σε ειδικό κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων, όπως μας ενημερώνει ο Σταύρος Αθανασίου, πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας, που συμμετείχε στην επιχείρηση.