ΕΛΛΑΔΑ

Γκαγκάκη για Σεπόλια: Αξιολογήσαμε τις συνθήκες διαβίωσης της 12χρονης

Γκαγκάκη για Σεπόλια: Αξιολογήσαμε τις συνθήκες διαβίωσης της 12χρονης
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Επικοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων Κατερίνα Γκαγκάκη για τη 12χρονη
Glomex

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Επικοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων Κατερίνα Γκαγκάκη περιγράφει τις διαδικασίες που κίνησε ο δήμος για την 12χρονη.

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο έρχονται στο φως.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Επικοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στον Alpha για την σοκαριστική υπόθεση.

Για την απομάκρυνση της συζύγου του 53χρονου που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη, είπε ότι ζητήθηκε η παραίτησή της από τη Δευτέρα το πρωί και στη συνέχεια διαγράφηκε από την παράταξη από τον Κώστα Μπακογιάννη. «Είναι αυτονόητο αυτό. Δεν σηκώνει συζήτηση.»

Όσον αφορά την παροχή στήριξης στην οικογένεια της 12χρονης, η κα Γκαγκάκη τόνισε ότι προσφέρθηκε βοήθεια και από 19 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου του περιβάλλοντος και της διαβίωσης της 12χρονης. Στις 21, απροειδοποίητα, έγινε αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης, μετά από συνεννόηση με τη ΓΑΔΑ.

Μόλις έγινε η σύλληψη, ξεκίνησε η διαδικασία διασύνδεσης, πηγαίνοντας το παιδί σε φορέα με παιδοψυχιάτρους. Επίσης, κοινωνικοί λειτουργοί επισκέπτονται και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Διαβάστε ακόμα:

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της

Σεπόλια: Νέα κατάθεση θα δώσει την Πέμπτη (13/10) η 12χρονη στο Τμήμα Ανηλίκων

Σεπόλια: Ομολόγησαν οι δράστες - «Βάσιμες πληροφορίες» ότι την εξέδιδαν και σε οίκο ανοχής