ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η κλοπή - μυστήριο καρτοκινητών στην Ομόνοια και η κατάθεση γυναίκας

Η κλοπή - μυστήριο καρτοκινητών στην Ομόνοια και η κατάθεση γυναίκας

Πώς και γιατί οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο πέντε κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων άγνωστοι είχαν επικοινωνία με την ανήλικη στα Σεπόλια.  

Μία κλοπή καρτοκινητών που είχε γίνει το 2018 μπήκε στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας για την ταυτοποίηση των ατόμων που βίασαν το άτυχο 12χρονο κορίτσι.

Στο πρώτο στάδιο της έρευνας οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έβαλαν στο μικροσκόπιο πέντε κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων άγνωστοι είχαν επικοινωνία με την ανήλικη. Ένα εκ των κινητών τηλεφώνων αντιστοιχούσε στον Ιωάννη Σοφιανίδη που συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Ένα άλλο τηλέφωνο αντιστοιχούσε σε μία γυναίκα από τη δυτική Αττική, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς. Αρχικά από την εργαστηριακή εξέταση προέκυψε το όνομα στο οποίο αντιστοιχούσε το κινητό τηλέφωνο. Η γυναίκα αυτή κλήθηκε για κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η εμπλοκή της πιθανότατα προέκυψε λόγω του γεγονότος ότι το 2018 της είχαν κλέψει έξω από το σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια μία τσάντα με πολλά καρτοκινητά.

Αναλυτικά η κατάθεση της γυναίκας:

«Εργαζόμουν μέχρι το 2019 ως πωλήτρια καρτοκινητών τηλεφώνων έξω από τους σταθμούς των Μετρό στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα και στο Μοναστηράκι. Όταν πουλούσα αυτές τις κάρτες, η διαδικασία ήταν ως εξής. Τα καρτοκινητά δηλώνονταν στο όνομά μου ώστε να είναι έτοιμα για χρήση και στη συνέχεια, παίρναμε ταυτότητες και υπογραφές από τον εκάστοτε συνδρομητή που ήθελε να πάρει αριθμό, ώστε στη συνέχεια το back-office της εταιρίας να κάνει τις ταυτοποιήσεις και να αλλάξουν τα στοιχεία κατόχου του καρτοκινητού. Εγώ πάντα έπαιρνα τις ταυτότητες στα άτομα στα οποία πουλούσα καρτοκινητά, για να αποφύγουν να μένουν κινητά στο όνομά μου.

Θέλω όμως να σημειώσω ότι το καλοκαίρι του 2018 και το Νοέμβριο του 2018, αν θυμάμαι καλά, και ενώ βρισκόμουν έξω από το Μετρό της Ομόνοιας μου είχαν κλέψει την τσάντα όπου κουβαλούσα αρκετά καρτοτηλέφωνα. Επειδή τα νούμερα ήταν πάρα πολλά, η εταιρία απ’ όσο ξέρω δεν κατάφερε να τα απενεργοποιήσει όλα και έτσι ενδεχομένως κάποια να έχουν μείνει στο όνομά μου. Επειδή έχουν περάσει χρόνια από τότε που σταμάτησα να πουλάω καρτοκινητά και επειδή έδινα περίπου 250 καρτοκινητά το μήνα, δεν είναι δυνατόν να θυμάμαι όλα αυτά τα άτομα».

Οι Αρχές θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο κάποιος να έκλεψε τα καρτοκινητά από τη γυναίκα στην Ομόνοια και στη συνέχεια να μεταπώλησε το επίμαχο σε κάποιον, ο οποίος στη συνέχεια το χρησιμοποίησε για να συνομιλεί «ανώνυμα» με τη 12χρονη. Όλα αυτά εν αγνοία της γυναίκας που κλήθηκε για κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στο μεταξύ, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ήταν πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους τα λεγόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα, προκειμένου να κρύβουν τα ίχνη τους.