ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Απολογείται σήμερα η 38χρονη που έριξε οξύ στον 36χρονο

Ηράκλειο: Απολογείται σήμερα η 38χρονη που έριξε οξύ στον 36χρονο
Επίθεση με οξύ στην Κρήτη
Glomex

Αίτημα για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βάρος της «Στεφανίας», φίλης της 38χρονης, ετοιμάζονται να καταθέσουν οι δικηγόροι του 36χρονου που δέχτηκε την επίθεση με οξύ.

Απολογείται σήμερα Σάββατο (29/10) στην ανακρίτρια Ηρακλείου η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο.

Η 38χρονη έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την περασμένη Τετάρτη, όταν οδηγήθηκε υπό άκρα μυστικότητα και νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, από την πίσω πόρτα.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος της ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η ίδια υποστηρίζει ότι βρισκόταν υπό το καθεστώς απειλών. Όπως αναφέρει, ο 36χρονος δεχόταν να χωρίσουν αλλά δεν ήθελε εκείνη να ξαναφτιάξει τη ζωή της. «Θα μάθω αν έχεις κάνει σχέση. Θα σε σκοτώσω, θα κάθομαι κάτω από τις κάμερες και θα σε σκοτώσουν οι άνθρωποί μου», ισχυρίζεται η γυναίκα ότι της έλεγε.

Σχετικά με το πώς προμηθεύτηκε το υγρό, είπε πως γνώρισε ότι πρόκειται για ένα ήπιο υγρο που σε καίει και πως το είχε μαζί της για να αμυνθεί αν της επιτεθεί.

«Του το πέταξα, αυτός έβαλε βέβαια το χέρι του μπροστά, δεν το έφαγε όλο. Ήξερα ότι είναι ένα ήπιο υγρό, που σε καίει. Δεν είναι βιτριόλι καταρχάς, είναι ένα οξύ το οποίο προμηθεύτηκα νόμιμα. Έχω ξυλοφορτωθεί μία δύο, έχω απειληθεί τρεις και έτσι σκέφτηκα, να έχω μαζί μου κάτι αν κάποιος μου επιτεθεί ποτέ να μπορώ να αμυνθώ, έτσι σκέφτηκα με το μυαλό το δικό μου. Τέλος πάντων το είχα και μαζί μου, το έκανα.»

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει σοβαρή η κατάσταση του 36χρονου, ο οποίος υποβλήθηκε στο πρώτο χειρουργείο για την αποκατάσταση του προσώπου του, ενώ το μάτι του ακόμα δεν ξέρουν οι γιατροί αν έχει σωθεί. Έχει υποστεί βαρύ χημικό έγκαυμα και πρόκειται να υποβληθεί σε αρκετά ακόμη χειρουργεία.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος του θύματος κ. Σπανάκη, το έγκαυμα στο λαιμό προκαλεί την ανησυχία που σχετίζεται με την εξέλιξη της υγείας του 36χρονου εκτός από τα εγκαύματα στο πρόσωπο και τη βλάβη στον κερατοειδή από το οξύ.

Δελέασε το θύμα με πρόφαση ομαδικό σεξ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του θύματος, ο 36χρονος παρασύρθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου του επιτέθηκε η 38χρονη, έπειτα από πρόσκληση της ίδιας, αλλά και ακόμη μίας δράστιδος, εν ονόματι «Στεφανία», σύμφωνα με δηλώσεις του θύματος.

Το θύμα ισχυρίζεται πως το τρίτο πρόσωπο, που αποκαλύφθηκε τώρα, του έστελνε μηνύματα παράλληλα με τη δράστιδα για να πείσουν το θύμα να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Αίτημα συμπληρωματικής δίωξης στη «Στεφανία»

Αίτημα για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βάρος φίλης της 38χρονης ετοιμάζονται να καταθέσουν, ακόμη και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου ή και τη Δευτέρα, οι δικηγόροι του 36χρονου που δέχτηκε την επίθεση με οξύ σε δωμάτιο ξενοδοχείου από την εν διαστάσει σύζυγό του.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του Αλεξάνδρα Σπανάκη που μίλησε στο neakriti.gr το πρόσωπο που κατονομάζεται ως «Στεφανία» από τον 36χρονο είναι υπαρκτό και θα ζητηθεί το συντομότερο δυνατό με αίτημα προς την ανακρίτρια η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της καθώς φέρεται με παρελκυστικά μηνύματα να τον εγκλώβισε και να τον παγίδευσε στο μοιραίο ραντεβού στο ξενοδοχείο.

Μάλιστα η κ. Σπανάκη είπε ακόμη ότι ο Κούγιας συνάντησε τον 36χρονο για λίγα λεπτά και του επιβεβαίωσε την ύπαρξη του τρίτου προσώπου. Επιπλέον το αίτημα των δικηγόρων του 36χρονου προς την Ανακρίτρια δεν θα είναι να ασκηθεί δίωξη μόνο στην επονομαζόμενη «Στεφανία» αλλά και σε όποιο άλλο πρόσωπο εμπλέκεται.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Η 38χρονη δελέασε το θύμα με πρόφαση ομαδικό σεξ

Κούγιας - Επίθεση με οξύ: Η 38χρονη του το έριξε ενώ κοιμόταν

Ηράκλειο: «Η 38χρονη του επιτέθηκε γιατί αποπειράθηκε να τη βιάσει»