ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Αίτημα για δίωξη στη «Στεφανία»

Επίθεση με οξύ στο Ηράκλειο: Αίτημα για δίωξη στη «Στεφανία»

H πλευρά του 36χρονου ζητά την ποινική δίωξη της φίλης της 38χρονης που τον παγίδευσε. Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του. Σοβαρά τα εγκαύματά του από την επίθεση με το οξύ.

Αίτημα για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βάρος φίλης της 38χρονης ετοιμάζονται να καταθέσουν, ακόμη και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου ή και τη Δευτέρα, οι δικηγόροι του 36χρονου που δέχτηκε την επίθεση με οξύ σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο από την εν διαστάσει σύζυγό του.

Η δικηγόρος του θύματος Αλεξάνδρα Σπανάκη αναφέρει ότι η πλευρά του 36χρονου ζητά την ποινική δίωξη της φίλης που τον παγίδευσε και πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας του εγκαύματος στο λαιμό.

Η κα Σπανάκη μίλησε στο neakriti.gr για το πρόσωπο που κατονομάζεται ως «Στεφανία» από τον 36χρονο και τονίζει ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο και πως με παρελκυστικά μηνύματα τον εγκλώβισε και τον παγίδευσε στο μοιραίο ραντεβού στο ξενοδοχείο.

Μάλιστα η κα Σπανάκη είπε ακόμη ότι ο Κούγιας συνάντησε τον 36χρονο για λίγα λεπτά και του επιβεβαίωσε την ύπαρξη του τρίτου προσώπου. Επιπλέον το αίτημα των δικηγόρων του 36χρονου προς την Ανακρίτρια δεν θα είναι να ασκηθεί δίωξη μόνο στην επονομαζόμενη «Στεφανία» αλλά και σε όποιο άλλο πρόσωπο εμπλέκεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με δύο ανακοινώσεις έχει κάνει γνωστό ότι το οξύ παρελήφθη από ένα αντρικό πρόσωπο με αρχικά Γ.Σ.

«Κινδυνεύει η ζωή του 36χρονου»

Η κατάσταση της υγείας του 36χρονου εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή σύμφωνα με την κα Σπανάκη, καθώς το έγκαυμα στο λαιμό είναι πολύ βαθύ και όπως ανέφερε εξεφράσθησαν ανησυχίες από τους γιατρούς του Θριασίου Νοσοκομείου ακόμη και για τη ζωή του σε περίπτωση κάποιας επιμόλυνσης του τραύματος.

Όπως εξήγησε η κα Σπανάκη το έγκαυμα στο λαιμό προκαλεί την ανησυχία που σχετίζεται με την εξέλιξη της υγείας του 36χρονου εκτός από τα εγκαύματα στο πρόσωπο και τη βλάβη στον κερατοειδή από το οξύ.

Απολογείται αύριο η 38χρονη

Η 38χρονη έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου. Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι έριξε το οξύ στο πρόσωπο του εν διαστάσει συζύγου της μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου, ωστόσο επιμένει ότι το έκανε στην προσπάθειά της να αμυνθεί, καθώς δεχόταν απειλές από τον 36χρονο.

Διευκρίνισε, επίσης, πως το υγρό που έριξε στο θύμα δεν ήταν βιτριόλι αλλά καθαριστικό του εμπορίου.

Ο δικηγόρος της 38χρονης Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του έχει τονίσει ότι η 38χρονη έφερε μαζί της γενικώς το γυάλινο μπουκαλάκι με το υγρό για άμυνα και πως ύστερα από μια ερωτική συνεύρεση που εκείνη δε συναινούσε με το θύμα του πέταξε το οξύ και έφυγε πεζή και εν συνεχεία με ταξί.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 36χρονου Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι για να γυρίσει πίσω στο ξενοδοχείο ο 36χρονος μια φίλη της 38χρονης ονόματι «Στεφανία» τον δελέασε για ομαδική ερωτική συνεύρεση με μηνύματα και τηλεφωνήματα εκείνο το βράδυ όμως όταν επέστρεψε τον περίμενε μόνη η 38χρονη και του έριξε το καυστικό υγρό.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Η 38χρονη δελέασε το θύμα με πρόφαση ομαδικό σεξ

Κρήτη: Απολογείται το Σάββατο η 38χρονη - Τι είπε για την επίθεση

Κούγιας - Επίθεση με οξύ: Η 38χρονη του το έριξε ενώ κοιμόταν