ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μάνδρα: Τα 4 σημεία-κλειδιά της υπόθεσης - Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Μάνδρα: Τα 4 σημεία-κλειδιά της υπόθεσης - Τι έδειξε η ιατροδικαστική
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 17χρονου από πυροβολισμό στη Μάνδρα
Intime News

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η σφαίρα είχε «πορεία ανόδου» όταν πέτυχε τον άτυχο 17χρονο στη Μάνδρα, δηλαδή αυτός που πυροβόλησε το έκανε από χαμηλότερο ύψος.

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν την κατάθεση που έδωσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ο 14χρονος, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του 17χρονου αδερφού του στη Μάνδρα, προκύπτουν μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση, τον έλεγχο των καμερών ασφαλείας αλλά και την επιτόπια έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η σφαίρα είχε «πορεία ανόδου» όταν πέτυχε τον άτυχο 17χρονο, δηλαδή αυτός που πυροβόλησε το έκανε από χαμηλότερο ύψος. Με δεδομένο ότι ο 14χρονος είναι πιο κοντός από τον 17χρονο αδερφό του, το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής ταιριάζει με τη σκηνή που έχει περιγράψει ο ανήλικος κατηγορούμενος.

Επίσης, η ιατροδικαστική έδειξε ότι το τραύμα στο κεφάλι του 17χρονου ήταν ένα και διαμπερές. Αυτό σημαίνει ότι ταιριάζει και αυτό το στοιχείο με τον ισχυρισμό του 14χρονου ότι ο πυροβολισμός ήταν ένας. Σημειώνεται ότι δίπλα από το άψυχο σώμα του 17χρονου είχαν βρεθεί δύο κάλυκες (συμπεραίνεται ότι ο ένας κάλυκας ήταν παλιός και ήταν από πριν στο σημείο της τραγωδίας).

Ένα τρίτο στοιχείο στο οποίο εστιάζουν οι Αρχές αφορούν στον έλεγχο των καμερών ασφαλείας που έδειξαν ότι δεν υπήρξε κάποιο όχημα να περνά από τον επίμαχο δρόμο τις επίμαχες ώρες. Άρα προκύπτει ότι δεν πλησίασε κάποιο άλλο πρόσωπο την περιοχή όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος. Ο πατέρας ανέφερε ότι υπήρχε μόνο ένας διερχόμενος ποδηλάτης (που δεν έχει σχέση με την υπόθεση), κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από την εξέταση του οπτικού υλικού.

Όσον αφορά στο χρόνο που ο 14χρονος φερόταν να έχει εξαφανιστεί, αυτό δικαιολογείται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από το γεγονός ότι επέλεξε μετά τον πυροβολισμό να πάει μόνος του στο σπίτι της οικογένειάς του με τα πόδια. «Κανονικά θα συναντούσε περίπου στις 16.30 τον πατέρα του και τη μητέρα του στη στάνη, όπως έκαναν κάθε μέρα. Μετά το συμβάν, όμως, ξεκίνησε αντ’ αυτού να πάει στο σπίτι με τα πόδια. Οι γονείς του ξεκίνησαν να πάνε στη στάνη και έτσι δημιουργήθηκε ένας κενός χρόνος. Όταν οι γονείς ανησύχησαν και γύρισαν από τη στάνη στο σπίτι βρήκαν εκεί τον 14χρονο», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Στο μεταξύ, ο ιατροδικαστής μετά και από ειδική αναφορά του Ανθρωποκτονιών εξέτασε κατά πόσο ο 17χρονος είχε πέσει θύμα κακοποίησης κατά το παρελθόν. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι δεν ανιχνεύτηκαν σημάδια κακοποίησης. Το εάν θα γίνει αντίστοιχη έρευνα για τα υπόλοιπα εφτά αδέλφια της οικογένειας θα το αποφασίσει ο Εισαγγελέας Ανηλίκων.

Την ίδια ώρα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο άσκησε ο εισαγγελέας ποινική δίωξη σε βάρος του 14χρονου, ο οποίος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε Ανακριτή Ανηλίκων.

Ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής. Υπενθυμίζεται ότι είχαν γίνει δύο καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού για κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών της οικογένειας.

Σχετικές ειδήσεις