ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απόπειρα βιασμού Νίκαια: Δεν αναγνωρίστηκε από άλλα θύματα ο δράστης

Απόπειρα βιασμού Νίκαια: Δεν αναγνωρίστηκε από άλλα θύματα ο δράστης
Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον 28χρονο, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα βιασμού με θύμα 20χρονη στην περιοχή της Νίκαιας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον έβαλαν στο μικροσκόπιο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορεί να βρίσκεται πίσω και από άλλες σεξουαλικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Συγκεκριμένα εξέτασαν κατά πόσο μπορεί να βρίσκεται πίσω από δύο σεξουαλικές επιθέσεις που καταγγέλθηκαν από δύο γυναίκες το τελευταίο δεκαήμερο στα Καμίνια.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο Νewsbomb.gr ότι «οι δύο αυτές γυναίκες κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τον 28χρονο, ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι. Τα θύματα δεν τον αναγνώρισαν, συνεπώς η δικογραφία σε βάρος του αφορά αποκλειστικά στην επίθεση με θύμα την 20χρονη. Να σημειώσουμε πάντως ότι οι κοπέλες ανέφεραν ότι όταν δέχτηκαν την επίθεση άρχισαν να τρέχουν έντρομες και έτσι δεν είναι σε θέση να μπορούν να απαντήσουν με απόλυτη βεβαιότητα».

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι ο 28χρονος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για απόπειρα βιασμού που είχε γίνει το 2018 στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα παρέμεινε για περίπου δύο χρόνια στη φυλακή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Απρίλιο με περιοριστικούς όρους. Ο 28χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τη συγκεκριμένη υπόθεση σε πέντε χρόνια φυλάκισης. Επίσης, το 2016 είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη για ναρκωτικά.

Τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθη για απόπειρα βιασμού και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος 20χρονης στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Νίκαια.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη 1.00 τα ξημερώματα όταν ο 28χρονος προσέγγισε μια 20χρονη και επιχείρησε να τη βιάσει. Η κοπέλα αντιστάθηκε, έβαλε τις φωνές και ο δράστης τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και εξαφανίστηκε. Η έντονη αντίδραση του θύματος, σε συνδυασμό με κάποιους πολίτες που αντιλήφθηκαν το συμβάν και άρχισαν να φωνάζουν, είχαν ως αποτέλεσμα να αποτραπούν τα χειρότερα.

Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Η 28χρονη διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για παροχή των πρώτων βοηθειών και εξετάσεις.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του και προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Ιωάννη Νίκαιας, όπου κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.