ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb: Τρόμος από κλοπές στην Ηλεία - Συνεχείς συσκέψεις

Ρεπορτάζ Newsbomb: Τρόμος από κλοπές στην Ηλεία - Συνεχείς συσκέψεις
Άγριες ληστείες στην Ηλεία.
eurokinissi.gr

Τον τρόμο έζησαν κάτοικοι σε χωριό της Ηλείας όταν κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι τους για να τους ληστέψουν - Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Ηλείας, Διονύσης Μπαλιούκος, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις ληστείες που έλαβαν χώρα στο χωριό Μακρίσια.

Η κατάσταση με τις ληστείες στην περιοχή των Μακρίσιων, στην Ηλεία, δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, αφού ακόμα ένα ακραίο περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης τρομοκρατώντας τους κατοίκους. Το βράδυ του Σαββάτου δύο ληστές επιτέθηκαν σε μια 83χρονη γυναίκα ενώ χθες, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, μια μητέρα μαζί με το παιδί της έπεσαν θύματα ληστείας.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Ηλείας, Διονύσης Μπαλιούκος, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις άγριες ληστείες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία.

Το φαινόμενο πήρε μεγάλη έκταση μετά τα δύο τελευταία περιστατικά γι αυτό οι Αρχές και η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να βρουν κακοποιούς που λυμαίνονται την περιοχή.

«Η Μακρίσια είναι ένα μεγάλο χωριό με 2.500 κατοίκους. Δεν έχουν σημειωθεί αντίστοιχα περιστατικά. Οι ληστές μάλλον είναι ντόπιοι και στις δυο ληστείες. Στην περίπτωση της ηλικιωμένης είναι ντόπιοι, το ξέρουμε γιατί έπιασαν τον έναν 17χρονο. Είναι ένα γεγονός που μας έχει θέσει σε επιφυλακή», ανέφερε ο κ. Μπαλιούκος μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Έχω συνάντηση απόψε με τις αστυνομικές Αρχές για να δούμε τι θα γίνει, τι μέτρα έχουν λάβει», πρόσθεσε ενώ σε ερώτηση για το αν οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι από τα δυο αυτά περιστατικά ανέφερε ότι: «Οι κάτοικοι δεν φοβούνται».

Σχετικά με την ηλικιωμένη γυναίκα ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται σπίτι της ενώ όσον αφορά την 38χρονη ανέφερε ότι η οικογένεια έχει φύγει από το χωριό.

Ληστές ξυλοκόπησαν γυναίκα και απείλησαν να της πάρουν το παιδί

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες το βράδυ στην Ηλεία, ληστές εισέβαλαν σε σπίτι οικογένειας, απειλώντας μια μητέρα και το παιδί της προκειμένου να τους δώσουν ό,τι χρήματα είχαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν εντός της οικίας της οικογένειας, πιθανότατα γνωρίζοντας για την απουσία του συζύγου. Βρισκόμενοι οι δράστες απέναντι στη σύζυγο, την ξυλοκόπησαν και την απείλησαν πως θα της πάρουν το παιδί σε περίπτωση που δεν τους έδινε ό,τι χρήματα είχε.

Όπως αναφέρει το Patrisnews, η μητέρα τρομαγμένη και προκειμένου να μη συμβεί κάτι στο παιδί της, έδωσε στους δράστες το ποσό των 2.500 ευρώ που είχε σπίτι της και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κρεστένων, το οποίο και έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ηλικιωμένη στα χέρια αδίστακτων ληστών

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια δυο ανήλικων κακοποιών περιέγραψε στην τηλεόραση του MEGA μια 83χρονη, η οποία έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της σε χωριό στην Ηλεία.

Η κυρία Αγγελική στα 83 της χρόνια έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια αδίστακτων, ανήλικων κακοποιών. Δύο νεαροί, μόλις 16 και 17 χρόνων, εισέβαλαν στο σπίτι της στα Μακρίσια Ηλείας και άρχισαν να την απειλούν και να τη χτυπούν.

Η περιγραφή της είναι ανατριχιαστική. Μόλις είχε πέσει για ύπνο, όταν παρατήρησε ότι το φως στο σαλόνι ήταν ανοιχτό… Μόλις τους είδε τους ζήτησε να σταματήσουν, όμως εκείνοι απτόητοι, άρχισαν να την χτυπούν.

Όταν οι δύο δράστες κατάλαβαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα στο σπίτι, το έβαλαν στα πόδια. Η γυναίκα σύρθηκε, βγήκε στην αυλή κι άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Λίγη ώρα μετά, η αστυνομία συνέλαβε τον 17χρονο και κάλεσε την 83χρονη για αναγνώριση.

«Τον είδα. Του είπα “δεν ντρέπεσαι; Δεν κοκκινίζεις;”», είπε η κα Αγγελική.

Η κυρία Αγγελική προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ, αλλά και από τους πόνους από τα χτυπήματα που δέχτηκε.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Ηλεία: Ληστές ξυλοκόπησαν γυναίκα και απείλησαν να της πάρουν το παιδί

Ηλεία: Η τραγική ιστορία 89χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ηλεία: Συγκλονίζει η ιστορία της 29χρονης που βιάστηκε από 12 άνδρες