ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Ρομά έστησαν οδοφράγματα στην οδό Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη: Ρομά έστησαν οδοφράγματα στην οδό Λαγκαδά
thestival.gr

Επεισόδια σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχής της Σταυρούπολης μεταξύ ομάδας τσιγγάνων και αστυνομικών δυνάμεων

Λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης μία ομάδα περίπου 30 Ρομά αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Λαγκαδά, περίπου 200 μέτρα μετά την αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και τους τοποθέτησαν ως οδοφράγματα στη μέση του δρόμου.

Εκπρόσωποι της συγκεκριμένης ομάδας τσιγγάνων, που κατοικεί στην περιοχή των Ανθοκήπων στην Ν. Ευκαρπία, δήλωσαν ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από το όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δύο ώρες. Περιπολικά εξέτρεπαν την κυκλοφορία των οχημάτων από παράλληλες οδούς. Λίγη ώρα μετά τη 01:00 στο σημείο εγκαταστάθηκε διμοιρία των ΜΑΤ. Κάποιοι από τους διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον της διμοιρίας, πετώντας πέτρες και γυάλινα μπουκάλια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση φλεγόμενων κάδων και την αποκάθαρση του οδοστρώματος.

Πηγή: thestival.gr