ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πυροβολισμός 16χρονου - Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση ΕΛΑΣ στη δυτική Αττική

Πυροβολισμός 16χρονου - Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση ΕΛΑΣ στη δυτική Αττική
Αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική
Intime News

ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και ελικόπτερα συμμετέχουν στην αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη δυτική Αττική μετά τα άγρια επεισόδια που ακολούθησαν του σοβαρού τραυματισμού του Ρομά στη Θεσσαλονίκη από πυροβολισμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.00 αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα σε Ζεφύρι, Μενίδι και Άνω Λιόσια μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά αλλά και τα επεισόδια που ακολούθησαν με τον σοβαρό τραυματισμό του διοικητή της ΟΠΚΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η επιχείρηση εστιάζεται στις περιοχές του Μενιδίου, του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, ενώ σε αυτή συνδράμουν όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται μετά τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινής νύχτας στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 23:20, ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε φορτηγό που εκινείτο στον συγκεκριμένο δρόμο, αποβίβασαν τον 42χρονο οδηγό με τη βία και έβαλαν φωτιά στο όχημά του, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Νύχτα επεισοδίων για τον πυροβολισμό 16χρονου: Μήνυμα από 112 και χάος

Υπενθυμίζεται ότι το χθεσινό βράδυ εξελίχθηκε σε νύχτα ταραχών με φωτιές, οδοφράγματα, πυροβολισμούς, μολότοφ και οδοφράγματα από Ρομά με αιτία τον σοβαρό τραυματισμό κατά 16χρονου από σφαίρα άνδρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και την Τετάρτη, για τρίτη συνεχή μέρα, σε διάφορες περιοχές της χώρας από Ρομά που αντιδρούν στον πυροβολισμό του 16χρονου μετά την καταδίωξή του στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς. Μεταξύ άλλων, δυναμική ήταν η παρουσία των Ρομά σε Μέγαρα και Ασπρόπυργο, όπου άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα.

Μάλιστα, λόγω των αντικειμένων που έπεφταν στη νέα Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, περίπου στις 20:00 διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα μεταξύ του 39ου και του 42ου χλμ.

Επίσης, σταμάτησε τρένο στον Ασπρόπυργο, ενώ υπήρξαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού. Σύμφωνα με ανακοίνωση τη Hellenic Train, «εξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».

Αφαίρεσαν ελαστικά από κατάστημα

Από κατάστημα στον Ασπρόπυργο αφαιρέθηκαν ελαστικά, ενώ λίγο αργότερα αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των γύρω περιοχών, που ανάφερε: «Αν βρίσκεστε στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Φωτιά σε λεωφορείο και αποκλεισμοί δρόμων

Την ίδια στιγμή, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε αστικό λεωφορείο στο Μενίδι που κάηκε ολοσχερώς. Εντός του λεωφορείου δεν υπήρχαν επιβάτες.

Ρομά προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας. Οι συγκεντρωμένοι έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.

Επίσης, περίπου 100 Ρομά απέκλεισαν από το απόγευμα της Τετάρτης την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Αθηνών. Ο αποκλεισμός έγινε στο ύψος του Αριοχωρίου και οι συγκεντρωθέντες άναψαν φωτιές κι ανάρτησαν πανό. Διακριτική η παρουσία αστυνομικών, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται (προσωρινά) από παρακαμπτήριους δρόμους.

Κλίμα έντασης και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο Αγρίνιο, με περίπου 50 συγκεντρωμένους που έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ έκλεισαν στο ίδιο σημείο την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται προσωρινά από παρακαμπτήριους δρόμους. Αργά το βράδυ, όταν αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τις φωτιές, ενώ δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η εθνική οδός.

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Λόγω των επεισοδίων από τους Ρομά και τον εμπρησμό του λεωφορείου του ΟΑΣΑ η διοίκηση του οργανισμού ανακοίνωσε την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, για λόγους ασφαλείας.

Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο ΟΑΣΑ, πως 22 λεωφορειακές γραμμές θα επηρεαστούν στα δρομολόγιά τους. Οι επιβάτες που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στη Δυτική Αττική μπορούν να καλούν στο 11185 για να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές.

Η επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ:

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι λόγω εκτεταμένων επεισοδίων στην περιοχή Άνω Λιοσίων- Αχαρνών, τα λεωφορεία του αμαξοστασίου Λιοσίων αποσύρονται από τη κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις ακόλουθες γραμμές :

Α11 ΠΛ. ΒΑΘΗ – ΙΛΙΟΝ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΜΕΣΩ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ)
Β12 ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ)
Γ12 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΛΙΟΝ – ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
024 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
057 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
420 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (μέσω ΚΗΦΙΣΟΥ)
444 ΣΤ. ΕΙΡΗΝΗ – ΓΑΛΑΤΣΙ – ΣΤ. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
602 N. ΙΩΝΙΑ – ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ – ΣΤΑΘ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
700 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ) – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
701 ΚΑΜΑΤΕΡΟ – ΙΛΙΟΝ – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
706 ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΙΛΙΟΝ (ΜΕΣΩ Λ. ΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) (ΚΥΚΛΙΚΗ)
719 ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ – ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
720 ΑΝΑΚΑΣΑ -ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗ
730 ΛΟΦΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ – ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗ
732 ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
733 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
747 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
748 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
755 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΚΟΚ. ΜΥΛΟΣ – ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
822 ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΝΕΑ ΖΩΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
823 ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΙΛΙΟΝ