ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα καταγγελία για την Κιβωτό: Άρπαζαν περιουσίες με πλαστές διαθήκες

Νέα καταγγελία για την Κιβωτό: Άρπαζαν περιουσίες με πλαστές διαθήκες
Κιβωτός του Κόσμου
Intime / φωτογραφία αρχείου

Κιβωτός του Κόσμου: Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, έκανε λόγο για μια «εγκληματική οργάνωση» με φιλάνθρωπο προσωπείο.

Δαιδαλώδης έχει αποδειχτεί η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς πέρα από τις καταγγελίες παιδιών για κακοποιήσεις, έρχονται στη δημοσιότητα και καταγγελίες ανθρώπων που εξαπατήθηκαν προκειμένου να κάνουν δωρεά.

Σε αρκετές καταγγελίες γίνεται λόγος για ύπαρξη κυκλώματος που «αρπάζει» περιουσίες με αθέμιτους τρόπους. Μια νέα υπόθεση που αφορά τις τακτικές αυτές της Κιβωτού είναι αυτή της Μαρίας Τραμπίδου από τον Εύοσμο, η οποία απεβίωσε έπειτα μάχη με την επάρατη νόσο στις 8/1/2021, σε ηλικία 52 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η κόρη της Δήμητρα Αραμπατζή, άτομα της Κιβωτού οδήγησαν τη μητέρα της σε συμβολαιογράφο και συνέταξαν διαθήκη στην οποία αναφέρεται ότι δεν αφήνει τίποτα στην κόρη της και τα αφήνει όλα στην Κιβωτό του Κόσμου. Η 28χρονη κόρη της γυναίκας υποστηρίζει ότι η μητέρα της υπέγραψε τη διαθήκη χωρίς να έχει καμία συνείδηση και κατανόηση περί των ισχυρισμών που αναφέρονται σε αυτή και σίγουρα χωρίς δική της πρωτοβουλία.

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου που έχει αναλάβει την υπόθεση της Δήμητρας Αραμπατζή, μιλώντας στο Newsbomb.gr, έκανε λόγο για μια «εγκληματική οργάνωση» με φιλάνθρωπο προσωπείο.

Όπως ανέφερε η ίδια, τα γνωστά άτομα που ανήκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού πήγαιναν στο σπίτι της γυναίκας με την πρόφαση ότι τη νοιάζονται και προσπαθούσαν να την πείσουν να δωρίσει την περιουσία της. Αυτά ήταν και τα άτομα που την οδήγησαν στο συμβολαιογραφείο προκειμένου να υπογράψει τη νέα διαθήκη που είχαν συντάξει. Μάλιστα, οι ίδιοι αναγράφονται και ως μάρτυρες στη διαθήκη.

Η κα Ανάσογλου είπε επίσης ότι στη διαθήκη κανένας από τους συγγενείς της δεν ήταν παρών. Παρόντες ήταν μόνο τα άτομα της Κιβωτού, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και συμβολαιογράφοι και δικηγόροι. Τονίζει, δε, ότι ήταν εμφανές ότι η γυναίκα δεν έχει «σώας τας φρένας», καθώς δεν είχε συναίσθηση του τι συμβαίνει επειδή ήταν στο τελικό στάδιο του καρκίνου.

Μάλιστα, με τη διαθήκη αυτή προσπάθησαν να πετάξουν έξω από το σπίτι της οικογένειάς της την 28χρονη, ωστόσο αυτό δεν έγινε καθώς στην πορεία βγήκαν οι καταγγελίες στη δημοσιότητα και «πάγωσαν» όλα.

Η δικηγόρος είπε ότι η εντολέας της έχει κάνει ήδη αγωγή κατά της Κιβωτού για πλαστή διαθήκη και στη συνέχεια θα κηρύξουν τη διαθήκη άκυρη και θα προχωρήσουν σε μήνυση μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η μήνυση θα αφορά σε όσους συνέπραξαν στη σύνταξη της διαθήκης.

Η κα Ανάσογλου αναφέρθηκε επίσης και σε ακόμα μια καταγγελία που έφτασε στα χέρια της από άτομο από την Αθήνα που αντιμετωπίζει παρόμοια κατάσταση.

«Έβρισκαν ευάλωτους ανθρώπους, ετοιμοθάνατους και τους άρπαζαν τις περιουσίες», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μίλησε και για κάποια παιδιά που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, τα οποία εκπροσωπεί. Είπε ότι όλα τα παιδιά αναφέρουν τα ίδια πρόσωπα.

Σχετικές ειδήσεις