ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βασίλης Τόπαλος: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό του

Βασίλης Τόπαλος: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό του

Βασίλης Τόπαλος: Κρίσιμες καταθέσεις από πυγμάχους που βρίσκονταν στο γυμναστήριο τη μέρα που λιποθύμισε το παιδί αναμένεται να ρίξουν «φως» στα αίτια του θανάτου του.

Συνεχίζεται το θρίλερ προκειμένου να διασαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 16χρονος πυγμάχος, Βασίλης Τόπαλος έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο σε γυμναστήριο στον Ταύρο.

Το τοπίο γύρω από τον θάνατο του νεαρού αθλητή παραμένει θολό, ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσει εν μέρει από τις καταθέσεις προσώπων-«κλειδιά». Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο, καταθέτουν τέσσερις πυγμάχοι που βρίσκονταν στο γυμναστήριο την ώρα που κατέληξε ο νεαρός.

Την ίδια ώρα οι Αρχές αναμένουν και την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης η οποία και θα δείξει από από πού προήλθε το αιμάτωμα που έφερε στο κεφάλι του ο Βασίλης Τόπαλος. Σύμφωνα με ειδικούς, πιστεύεται πως το αιμάτωμα προκλήθηκε από κάποιο πολύ δυνατό χτύπημα λίγο πριν καταρρεύσει το παιδί στο μπάνιο του γυμναστηρίου.

Ωστόσο υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα για τα οποία ακόμα δεν έχει δοθεί ξεκάθαρη απάντηση. Αρχικά εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Βασίλης Τόπαλος να συμμετείχε σε αγώνα σπάρινγκ και όχι σε χαλαρή προπόνηση. Πάντως ο πυγμάχος που βρήκε αναίσθητο τον νεαρό υποστηρίζει πως εκείνη την ημέρα δεν γινόταν σπάρινγκ.

Αν στην περίπτωση που τελικά έκανε όντως σπάρινγκ, θα πρέπει να φανεί αν οι αθλητές που πάλεψε ήταν ίδιου επιπέδου με τον 16χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, έχουν ληφθεί καταθέσεις των τριών αθλητών που πάλεψαν –στο πλαίσιο προπόνησης- με τον ανήλικο πυγμάχο. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας από τον Βασίλη Τόπαλο και διαφορετικής κατηγορίας (καθώς έχουν περισσότερα κιλά).

Παράλληλα, μένει να διευκρινιστεί πότε προκλήθηκε και από τι το μοιραίο χτύπημα. Σε αυτό ακριβώς το ζήτημα αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης:«Από την ιατροδικαστική εξέταση που υπεβλήθη ο 16χρονος πυγμάχος, προκύπτει ότι υπήρχε ένα υποσκληρίδιο αιμάτωμα, δηλαδή μία συλλογή αίματος, μεταξύ εγκεφάλου και κρανίου. Αυτή η συλλογή για να δημιουργηθεί και για να αρχίσει να πιέζει τον εγκέφαλο για να προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα, θέλει κάποιο χρόνο. Στην συνέχεια βλέπουμε ότι ο 16χρονος πυγμάχος καταρρέει, οπότε βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της δημιουργίας του αιματώματος. Οπότε θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι αυτό το αιμάτωμα δημιουργήθηκε ώρα πριν. Συνεπώς η αιτία πρέπει να μεταφερθεί πριν τη λιποθυμία. Θεωρώ ότι η πτώση του δεν είναι η αιτία», είπε μιλώντας στο OPEN

«Δεν έπρεπε να κάνει αυτήν την προπόνηση»

Από την άλλη πλευρά, ο Αρτούρ Μικαελιάν, ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε στο MEGA ότι μετά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχε δώσει σαφείς οδηγίες για χαλαρές προπονήσεις.

«Μετά το πανευρωπαϊκό, συγκέντρωσα όλη την ομάδα και τους είπα 10 – 15 μέρες τελείως ξεκούραση. Οι αθλητές δεν είναι μηχανήματα, θέλουν ξεκούραση. Εγώ μετά έφυγα, πήγα στην Ισπανία, γύρισα και τους μάζεψα 3 του μήνα, Δεκέμβρη, κάναμε μια τελευταία προπόνηση απλά για να τους πω τι θα κάνουν μέχρι την πρωτοχρονιά. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή τους είπα βάρη, όλα χαλαρά, απλά να είναι σε φόρμα. Τρίτη, Πέμπτη σάκους στις τεχνικές σιγά σιγά και Σάββατο τρέξιμο μεγάλη απόσταση χωρίς ένταση. Αυτά που είπα, αυτά έπρεπε να κάνει, όχι ό,τι έκανε στο γυμναστήριο», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις