ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νυχτερινή έφοδος της Δίωξης Εκβιαστών σε κλαμπ και στριπτιτζάδικα

Νυχτερινή έφοδος της Δίωξης Εκβιαστών σε κλαμπ και στριπτιτζάδικα
ΕΛΑΣ
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Στο Αιγάλεω οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών έκαναν έλεγχο -μεταξύ άλλων- σε άτομο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για το νόμο περί όπλων.

Ειδική ομάδα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών πραγματοποίησε από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής εφόδους σε καταστήματα διασκέδασης και νυχτερινά μαγαζιά με «strip show», με στόχο την αναζήτηση τυχόν θυμάτων εκβίασης.

Συνολικά ελέγχθηκαν 20 νυχτερινά καταστήματα και 17 άτομα σε Περιστέρι, Χαϊδάρι και Αιγάλεω. Σε κατάστημα στο Μπουρνάζι (Περιστέρι) ελέγχθηκε -μεταξύ άλλων- άντρας που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για «εγκληματική οργάνωση, απείθεια, έκρηξη, πλαστογραφία, ληστείες και διακεκριμένες φθορές κατ’ εξακολούθηση». Σε άλλο μαγαζί της ίδιας περιοχής ελέγχθηκε άτομο που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά και παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Επίσης, ελέγχθηκε -κατά τη διάρκεια της νύχτας- άντρας που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για το νόμο περί όπλων και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Σε άλλο γνωστό μαγαζί της περιοχής ελέγχθηκε άτομο που είναι γνωστό στις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστεία, απλή σωματική βλάβη, εγκληματική οργάνωση, κλοπές και απείθεια. Ο άντρας αυτός είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ως «στέλεχος» μεγάλου κυκλώματος που έκανε δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις στη βορειοανατολική Αττική. Η υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα.

Στο Αιγάλεω οι αστυνομικοί του Εκβιαστών έκαναν έλεγχο -μεταξύ άλλων- σε άτομο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για το νόμο περί όπλων.

Σημειώνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, καθώς δεν διαπιστώθηκε κάποιο αδίκημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έλεγχοι σε νυχτερινά μαγαζιά θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.