ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, DRONES, ΕΚΑΜ ΚΑΙ... ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι αποφασίστηκε για τα μέτρα ασφαλείας - «Αστακός» το Τατόι

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι αποφασίστηκε για τα μέτρα ασφαλείας - «Αστακός» το Τατόι

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη που ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την οριστικοποίηση των μέτρων ασφαλείας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Παρών στη σύσκεψη ήταν ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ζήτησε η Αστυνομία να βρίσκεται σε επιφυλακή. Στο Τατόι, όπου θα γίνει η ταφή, το «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα πρώην βασιλικά κτήματα, στην είσοδο της «Λεύκας». Μετά από επικοινωνία της ΕΛ.ΑΣ. με την οικογένεια θα διευκρινιστεί εάν θα μπορεί ο κόσμος να συνεχίσει από το σημείο του μπλόκου πεζός για να φτάσει στο πρώην βασιλικό κτήμα.

Στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα λάβει χώρα η εξόδιος ακολουθία, θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους 187 προσκεκλημένους που θα έχουν ονομαστικοποιημένη πρόσκληση. Περιμετρικά του ναού αστυνομικοί θα δημιουργήσουν κλοιό ασφαλείας. Συνολικά πέντε drones θα πετούν στον αττικό ουρανό και θα δίνουν –μαζί με δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.- εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται σε επιφυλακή –για παν ενδεχόμενο- άντρες της ΕΚΑΜ, όπως και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ.

Στην τελετή θα παραστούν μέλη των εν ενεργεία βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επικοινωνία με τους συνδέσμους άλλων χωρών, προκειμένου να έχουν εικόνα για την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων στην Αθήνα και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες άφιξης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και για τα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, με στόχο να μην προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης. Αναμένεται να κλείνουν δρόμοι για τη μετακίνηση των προσκεκλημένων, ενώ επιδίωξη της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αποδίδονται ξανά στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό για να μη διαταράσσεται περαιτέρω η κυκλοφορία. Επί ποδός θα βρίσκονται υπηρεσίες όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική, ενώ θα αξιοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο για να αποτραπούν τυχόν «παρατράγουδα».

Στην Αθήνα θα βρίσκονται όμως και οι πολυάριθμες φρουρές των βασιλικών οικογενειών, που θα συνοδεύουν τους προσκεκλημένους σε κάθε τους βήμα. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι θα επιτηρούν από ταράτσες κτιρίων χωρίς να είναι διακριτοί.

Σχετικές ειδήσεις