ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη ο Αφγανός που σκότωσε ομοεθνή του στην Ομόνοια

Συνελήφθη ο Αφγανός που σκότωσε ομοεθνή του στην Ομόνοια

Στα χέρια της Αστυνομίας, ο άνδρας που φέρεται να σκότωσε τον ομοεθνή του μετά από αιματηρή συμπλοκή στην Ομόνοια με μαχαίρια και μπουνιές έξω από το εστιατόριο. 

Χειροπέδες στον Αφγανό που δολοφόνησε με μαχαίρι ομοεθνή του, κατά τη διάρκεια εκτεταμένης συμπλοκής που έλαβε χώρα προχθές Κυριακή στην Ομόνοια, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, ο δράστης αναγνωρίστηκε από δύο αυτόπτες μάρτυρες ως το ένα από τα δύο άτομα που έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα το θύμα, ενώ φέρεται να έχει αναγνωριστεί και μέσα από βίντεο κλειστού κυκλώματος που έχει καταγράψει καρέ-καρέ τη φονική συμπλοκή σε εστιατόριο.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν ακόμα τρία άτομα (ηλικίας από 18 έως 21 ετών) που φέρονται να ανήκουν στην ίδια ομάδα με αυτή του συλληφθέντα. Από την έρευνα προέκυψε ότι δέκα άτομα (ανάμεσά τους ο συλληφθείς και τα τρία άτομα που ταυτοποιήθηκαν) φέρονται να επιτέθηκαν σε ισάριθμη ομάδα ομοεθνών τους.

Τραυμάτισαν δύο Αφγανούς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και σκότωσαν έναν ομοεθνή τους.

Από την αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων (κυρίως βίντεο), προέκυψε ότι δύο εκ των ατόμων που ταυτοποιήθηκαν (21χρονος και 20χρονος) τραυμάτισαν με μαχαίρι το θύμα που υπέκυψε στα τραύματα του. Ο ένας εκ των δύο συνελήφθη, ο άλλος αναζητείται.

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για –κατά περίπτωση- παράβαση του νόμου περί όπλων, περί αλλοδαπών, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, κλοπή κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και αρπαγή ανηλίκων. Η Ασφάλεια εκτιμά ότι η φονική συμπλοκή ξέσπασε για διαφορές που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.