ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μοσχάτο: «Μιλάμε για αυτοκτονία, όχι για δολοφονία», λέει η δικηγόρος της 47χρονης

Μοσχάτο: «Μιλάμε για αυτοκτονία, όχι για δολοφονία», λέει η δικηγόρος της 47χρονης

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 47χρονης που βρέθηκε στο σπίτι του 50χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος, «προσπάθησε να αποτρέψει την αυτοκτονία». Το ότι κλώτσησε την καρέκλα, δεν ισχύει, υποστηρίζει.

Νεότερα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση του 50χρονου που εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο δείχνουν ότι ο άνδρας πέθανε από απαγχονισμό, ωστόσο μένει να διευκρινιστεί αν η 47χρονη βοήθησε σε αυτό.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της Κατερίνα Τσιώνα, «δεν μιλάμε για μια δολοφονία μιλάμε για μια αυτοκτονία». Όπως ανέφερε, η δικηγόρος, η 47χρονη «προσπάθησε να αποτρέψει την αυτοκτονία». Συγκεκριμένα, όταν εκείνος κρεμάστηκε, εκείνη προσπάθησε να τον κρατήσει. Το ότι κλώτσησε την καρέκλα, έχει διαρρεύσει έτσι αλλά δεν είναι έτσι, τόνισε η κα Τσιώνα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα βίντεο και αυτά που δείχνουν βοηθούν την κατηγορουμένη. «Δεν είναι εκείνη υπεύθυνη για τον θάνατό του», επεσήμανε η δικηγόρος.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Γιώργος Καλλιακμάνης είπε πως η συμμετοχή σε αυτοκτονία είναι πλημμέλημα και πως «αν προσπάθησε μετά να βοηθήσει να μην προκληθεί ο θάνατος είναι θέμα πραγματικό από τα στοιχεία».

«Αυτό που εξετάζει η αστυνομία είναι αν υπήρχε συμμέτοχος, που δεν υπήρχε όπως φαίνεται και από τα βίντεο και από τα λεγόμενα των γειτόνων», ανέφερε και συμπλήρωσε πως αναμένονται τα αποτελέσματα από το DNA και τα αποτυπώματα.

«Από ό,τι φαίνεται ο συγκεκριμένος είχε τοποθετήσει ο ίδιος τη ζώνη στο μονόζυγο και είπε ότι θέλει να αυτοκτονήσει», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης που έφτασαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του 50χρονου προήλθε όταν απομακρύνθηκε η καρέκλα από τα πόδια του, με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του από μονόζυγο στο οποίο είχε περάσει τη θηλιά του. Έτσι, αποκλείστηκε το σενάριο του στραγγαλισμού.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική καθώς αποκλείει την εκδοχή πρώτα να δολοφονήθηκε ο 50χρονος και στη συνέχεια να τοποθετήθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός (κρεμασμένος από το μονόζυγο). Σημειώνεται ότι η 47χρονη που συνελήφθη είχε καταθέσει ότι πριν τον απαγχονισμό του ασφαλιστή είχε αποπειραθεί να τον πνίξει με κορδόνι. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της ότι δεν κατάφερε να τον στραγγαλίσει.

Η 47χρονη υποστήριξε ότι ο 50χρονος χρωστούσε στην ίδια και σε συγγενικά της πρόσωπα περίπου 150.000-200.000 ευρώ και ότι είχε πάει στο σπίτι του ασφαλιστή για να διεκδικήσει τα χρήματά της. Όταν ο 50χρονος ανέβηκε στην καρέκλα για να αυτοκτονήσει, τότε εκείνη του απομάκρυνε την καρέκλα (όπως υποστήριξε η συλληφθείσα).

Διαβάστε ακόμα:

Μοσχάτο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική – Οι μηνύσεις που δεν έγιναν μετά τον ξυλοδαρμό του 50χρονου

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Είχαν δείρει τον 50χρονο πριν λίγες ημέρες – Χρωστούσε εκατομμύρια ευρώ

Μοσχάτο: Τα μοιραία λεπτά πριν τον απαγχονισμό του 50χρονου - Οι απειλές και το τελικό «χτύπημα»