ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νίκαια: Το προφίλ του 50χρονου που στραγγάλισε τη γυναίκα του - Γιατί φρουρείται στο νοσοκομείο

Νίκαια: Το προφίλ του 50χρονου που στραγγάλισε τη γυναίκα του - Γιατί φρουρείται στο νοσοκομείο
Γυναικοκτονία στη Νίκαια
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Νίκαια: Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 50χρονος δράστης είχε συχνούς καυγάδες με τη σύζυγό του, την οποία δολοφόνησε τα ξημερώματα της Κυριακής στο διαμέρισμά τους. 

Φρουρούμενος στο Αττικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται ο 50χρονος, πρώην οικοδόμος, ο οποίος ομολόγησε ότι στραγγάλισε τη σύζυγό του στη Νίκαια.

Ο δράστης υπέστη επιληπτική κρίση και έτσι διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα δεν έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία. Με τη δολοφονημένη γυναίκα του έχει ένα ανήλικο παιδί, το οποίο ζούσε στο σπίτι της γιαγιάς του λόγω των κακών συνθηκών που επικρατούσαν στο σπίτι των γονιών του.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι «η Αστυνομία είχε πάει πολλές φορές κατά το παρελθόν στο σπίτι του ζευγαριού, ύστερα από κλήσεις για ενδοοικογενειακό επεισόδιο. Ο 50χρονος και η σύζυγός του οδηγούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα. Ωστόσο, εκεί η άτυχη γυναίκα έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της».

Τα ξημερώματα της Κυριακής έλαβε χώρα άλλο ένα θλιβερό ενδοοικογενειακό επεισόδιο, μόνο που αυτή τη φορά ο 50χρονος, πρώην οικοδόμος, έφτασε στο σημείο να στραγγαλίσει την 54χρονη. Τον στραγγαλισμό επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής. Αυτή τη φορά η Αστυνομία κλήθηκε από τον ίδιο, ο οποίος ομολόγησε: «Ελάτε στο σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου».

Ο 50χρονος είχε νοσηλευτεί τον περασμένο Μάιο σε ψυχιατρική κλινική της Αθήνας λόγω σοβαρών ψυχιατρικών διαταραχών που αντιμετώπιζε. Κατά το παρελθόν είχε καταλήξει πολλές φορές στο Αστυνομικό Τμήμα γιατί κακομεταχειριζόταν τη γυναίκα του αλλά και για μέθη. Συγκεκριμένα είχε οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα για προστατευτική φύλαξη, διότι είχε βρεθεί επανειλημμένως να κυκλοφορεί μεθυσμένος σε διάφορους δρόμους του Πειραιά.

Μαρτυρίες για τη γυναικοκτονία στη Νίκαια

Όπως αναφέρουν περίοικοι, το ζευγάρι ήταν γνωστό στη γειτονιά για τους συχνούς καυγάδες του. Ο 50χρονος Έλληνας οικοδόμος, συχνά ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ξεσπούσε στην οικογένεια. Κατά περιόδους, λένε άνθρωποι που γνώριζαν την οικογένεια, οι καυγάδες του ζευγαριού είχαν απασχολήσει την αστυνομία ενώ υπάρχουν αναφορές και για ψυχολογικά προβλήματα του καθ’ ομολογίαν δράστη.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός ανθρώπου που μένει δίπλα στο διαμέρισμα όπου έγινε το έγκλημα. «Συγγενείς δεν είμαστε, γείτονες εδώ είμαστε. Πολύ καλά τον ξέραμε. Δεν είχε έτσι υποπέσει σε τίποτα. Καλό παιδί ήταν, δούλευε. Τώρα τελευταία δεν δούλευε, δεν ξέρω γιατί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε και τι γίνεται στο κάθε σπίτι».

«Έχουν ένα κοριτσάκι, που το είχε η γιαγιά, έτσι μάθαμε. Την Πρωτοχρονιά πρέπει να ήταν εδώ το παιδάκι, από ότι μου είχε πει η μαμά. Εδώ δίπλα μένω αλλά δεν είχαμε σχέσεις. Από ότι θυμάμαι, τη γυναίκα την έλεγαν Τασία και αυτόν Μπάμπη», συνέχισε.

««Δεν είχαμε ακούσει φασαρίες. Τώρα το έμαθα κι εγώ, μου λένε «την Τασία την έπνιξε ο άνδρας της»», είπε κλείνοντας.

Το χρονικό του εγκλήματος

Περίπου στις 5:30 ο 50χρονος άνδρας επικοινώνησε με το κέντρο της Άμεσης Δράσης και είπε στους αστυνομικούς «έπνιξα τη γυναίκα μου, ελάτε να με πάρετε».

Αμέσως σήμανε συναγερμός με ισχυρές δυνάμεις να καταφτάνουν στο διαμέρισμα της οδού Βοσπόρου στη Νίκαια, όπου και διαπράχτηκε η δολοφονία. Το Newsbomb.gr και ο φωτορεπόρτερ Χάρης Γκίκας, βρέθηκαν στο σημείο και κατέγραψαν τις πρώτες εικόνες που ακολουθούν στη gallery:

Ο άνδρας που ομολόγησε την πράξη του ήταν σε κατάσταση μέθης, ενώ η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή έχοντας σημάδια στον λαιμό της.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής έτσι ώστε να εξετάσει τη σορό της 54χρονης, ενώ το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανέλαβε την υπόθεση.

Ο χώρος αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς, καθώς στο σημείο έχει φτάσει και κλιμάκιο της σήμανσης, ενώ οι γείτονες ήταν σοκαρισμένοι με το συμβάν.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του 50χρονου, και την απομάκρυνσή του από τον τόπο του εγκλήματος, έφτασαν στη γειτονιά συνάδελφοί του έτσι ώστε να τον πάρουν για να πάνε για δουλειά.

Όταν πληροφορήθηκαν το τι είχε συμβεί, «πάγωσαν» και ήταν κι αυτοί έκπληκτοι με το άγριο έγκλημα.