ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στα χέρια της αστυνομίας η ομάδα των ανηλίκων που μαχαίρωσαν 15χρονο στη Νέα Σμύρνη

Στα χέρια της αστυνομίας η ομάδα των ανηλίκων που μαχαίρωσαν 15χρονο στη Νέα Σμύρνη
Eurokinisi

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν την υπόθεση είχαν στην διάθεσή τους μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι ανήλικοι που το βράδυ της περασμένης Κυριακής επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι έναν 15χρονο στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος που χρησιμοποίησε το μαχαίρι είναι αλλοδαπός ενώ μαζί του συνελήφθησαν και άλλα μέλη της παρέας που επιτέθηκαν στον 15χρονο με σκοπό την ληστεία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν την υπόθεση είχαν στην διάθεσή τους μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, αλλά και τον ίδιο τον 15χρονο, που περιέγραψαν την επίθεση. Το θύμα ήταν με φίλους του σε εστιατόριο της περιοχής και επέστρεφε στο σπίτι του γύρω στις δέκα και μισή το βράδυ. Ενώ περπατούσε στην οδό Ιωνία, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα συνομηλίκων του οι οποίοι του ζήτησαν το κινητό τηλέφωνο και το πορτοφόλι του. Αυτός αντέδρασε με αποτέλεσμα οι ανήλικοι δράστες να του επιτεθούν και ένας από αυτούς να τον τραυματίσει με μαχαίρι. Στην συνέχεια έφυγαν τρέχοντας αφού του αφαίρεσαν τα προσωπικά του αντικείμενα.

Καταστηματάρχες της γειτονιάς ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύτηκε.

Οι αστυνομικοί συνδύασαν τις μαρτυρίες με άλλα ευρήματα και από κάμερες της περιοχής και τελικά κατόρθωσαν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Πρόκειται για έναν 16χρονο αλλοδαπό και τρεις Έλληνες 16 και 17 χρόνων, στα σπίτια των οποίων κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσαν κατά την επίθεση και είχαν καταγραφεί από κάμερες καταστημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: 22χρονος απείλησε με μαχαίρι τη μητέρα του

Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι σε συρμό του μετρό κοντά στην Κομισιόν – 3 τραυματίες

Βγήκαν «μαχαίρια» ανάμεσα σε Τσαπανίδου και Μάντζο - Η φράση που «άναψε φωτιές»