ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εγκληματικότητα ανηλίκων: 5.000 περιστατικά μέσα σε έναν χρόνο

Εγκληματικότητα ανηλίκων: 5.000 περιστατικά μέσα σε έναν χρόνο
Τρία περιστατικά επιθέσεων σε βάρος ανηλίκων σημειώθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης σε Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Νέο Ηράκλειο και Νέα Σμύρνη

Τρία περιστατικά επιθέσεων σε βάρος ανηλίκων σημειώθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης σε Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Νέο Ηράκλειο και Νέα Σμύρνη. Μάλιστα, ένας 17χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα της εγκληματικότητας από ανήλικα παιδιά. Τρία περιστατικά επιθέσεων σε βάρος ανηλίκων σημειώθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης σε Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Νέο Ηράκλειο και Νέα Σμύρνη. Μάλιστα, ένας 17χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σχετικά με τα υψηλά επίπεδα παιδικής παραβατικότητας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA o συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας.

«Έχουμε διαχειριστεί τουλάχιστον 4 – 5 χιλιάδες περιστατικά, τον τελευταίο χρόνο. Η αλήθεια είναι, ότι αν και έχει πέσει η μίκρο-εγκληματικότητα κατά 24 με 25%, βλέπουμε ότι αλλάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της». Μάλιστα, ο Σταύρος Μπαλάσκας πρόσθεσε: «Βλέπουμε ότι η παιδική εγκληματικότητα είναι σε έξαρση κι έχει φθάσει στα ύψη. Αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και απορρέει, όπως λένε οι ψυχολόγοι, από τα σπίτια και από τα σχολεία».

Μάλιστα, ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε ότι οι καθηγητές και οι διευθυντές των σχολείων δηλώνουν ότι φοβούνται τους ανήλικους μαθητές. Το ανησυχητικό γεγονός είναι ακόμα ότι έχουν κατέβει και τα ηλικιακά όρια της παιδικής εγκληματικότητας, φθάνοντας τα δέκα έτη.