ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Θα σας τινάξω όλους στον αέρα»: Τρόμος σε τράπεζα στην Αγία Παρασκευή

«Θα σας τινάξω όλους στον αέρα»: Τρόμος σε τράπεζα στην Αγία Παρασκευή

Πελάτης της τράπεζας στην οποία έγινε ληστεία με απειλή εμπρηστικού μηχανισμού, στην Αγία Παρασκευή, περιγράφει στο newsbomb.gr τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι πελάτες και οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος.

Απαρατήρητος πέρασε τουλάχιστον μέχρι την έξοδο του υποκαταστήματος τράπεζας στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, την οποία λήστεψε με απειλή εμπρηστικού μηχανισμού, ο δράστης.

Όλα συνέβησαν στις 12:20 το μεσημέρι, όταν ο δράστης, υποδυόμενος τον πελάτη, έφτασε μέχρι το ταμείο της τράπεζας. Εκεί, φέρεται να έδειξε στην υπάλληλο τον εμπρηστικό μηχανισμό που είχε πάνω του και της ζήτησε να του δώσει όσα χρήματα είχε στο ταμείο.

Αυτόπτης μάρτυρας, πελάτης που ήταν εκείνη τη στιγμή στην ουρά για το ίδιο ταμείο, περιγράφει στο newsbomb.gr ό,τι συνέβη.

Ο δράστης, περίπου 50 ετών ή λίγο περισσότερο, φορούσε μια μάσκα για τον covid, είχε γκρίζα μαλλιά, αδύνατος, ύψος περίπου 1,80. Κανείς δεν κατάλαβε ότι απέσπασε τα χρήματα με απειλή τον εμπρηστικό μηχανισμό, ωστόσο, λίγο πριν βγει από την τράπεζα, ο ίδιος προέβη σε μια ακατανόητη, όπως φαίνεται ενέργεια.

Απευθυνόμενος στην υπάλληλο της υποδοχής της τράπεζας, φώναξε «μην σας τινάξω όλους στον αέρα», έβγαλε τον εμπρηστικό μηχανισμό και άναψε το φυτίλι! Όλοι «πάγωσαν» στο υποκατάστημα, ο ίδιος όμως κατευθύνθηκε προς την έξοδο και πάτησε το κουμπί της πόρτας για να εξέλθει.

Εκεί, κι ενώ βρισκόταν μεταξύ των δύο θυρών ασφαλείας της τράπεζας, το φυτίλι έσβησε, «μάλλον μόνο του», όπως εκτιμά ο μάρτυρας που περιγράφει στο newsbomb.gr τα γεγονότα.

Στην τράπεζα δεν υπήρχε ασφάλεια και δεν κινήθηκε κανείς για να καταδιώξει τον δράστη, ο οποίος εξαφανίστηκε, με λεία 3.000 ευρώ.

Περιπολικά της Άμεσης Δράσης και ομάδες ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή, χωρίς όμως να κατορθώσουν να εντοπίσουν τον ληστή.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει αξιωματικοί της Ασφάλειας οι οποίοι συλλέγουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να ανακαλύψουν τα δρομολόγια που ακολούθησε ο ληστής πριν και μετά την εισβολή στην τράπεζα και να φτάσουν στην ταυτοποίησή του.