ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ελεγχόμενη έκρηξη σε «ύποπτη» βαλίτσα στο κέντρο της Αθήνας - Λήξη συναγερμού

Ελεγχόμενη έκρηξη σε «ύποπτη» βαλίτσα στο κέντρο της Αθήνας - Λήξη συναγερμού
Newsbomb.gr

Μια βαλίτσα προκάλεσε πανικό και αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Παρασκευής (10/12).

Έντονη κινητοποίηση, αναστάτωση και… κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής (10/2) στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου, όταν σήμανε συναγερμός για μια «ύποπτη» βαλίτσα που βρέθηκε κοντά σε γνωστό εμπορικό κατάστημα.

Άμεσα οι αρμόδιες δυνάμεις της Αστυνομίας έφτασαν στο σημείο, απέκλεισαν τον χώρο και ξεκίνησαν την έρευνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς έκλεισε ένα τμήμα της Πανεπιστημίου για όσο διαρκούσε η έρευνα, με τους οδηγούς στο κέντρο της Αθήνας να υφίστανται έντονη ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η «ύποπτη» βαλίτσα ήταν μπαγκαζιέρα μηχανής η οποία πιθανότατα είχε ξεχαστεί από αναβάτη στο σημείο. Σε κάθε περίπτωση, τα ΤΕΕΜ της ΕΛΑΣ έφτασαν στο σημείο, έκαναν την προβλεπόμενη διαδικασία και ο «αποκλεισμός» της περιοχής επί της ουσίας τελείωσε λίγο μετά το μεσημέρι.

Μάλιστα, για το συμβάν εξέδσε ανακοίνωση και η ΕΛΑΣ. Αναλυτικά:

«Πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε από περίοικους για την ύπαρξη ύποπτου αντικειμένου, και συγκεκριμένα μπαγκαζιέρας μοτοσυκλέτας, που φέρεται να εναπόθεσε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 11 (έξωθεν της Αθηναϊκής Λέσχης) στην Αθήνα. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις για τον αποκλεισμό του χώρου, καθώς και αστυνομικός σκύλος και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμός ή φθορές».