ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός έξω από την οικία Αμερικανού πρέσβη: Η σύλληψη Πακιστανού εθελοντή Πολιτικής Προστασίας

Συναγερμός έξω από την οικία Αμερικανού πρέσβη: Η σύλληψη Πακιστανού εθελοντή Πολιτικής Προστασίας
Από την Ασφάλεια Αττικής συνεχίζεται η έρευνα για τον εθελοντή της Πολιιτικής Προστασίας
Eurokinissi

Από την Ασφάλεια Αττικής συνεχίζεται η έρευνα, κυρίως λόγω του ποινικού παρελθόντος του αλλοδαπού, όχι σε σχέση με τον Αμερικανό Πρέσβη, αλλά με την πιστοποίησή του από την Πολιτική Προστασία, κάτι που του δίνει δυνατότητες αποφυγής αστυνομικών ελέγχων σε κάποιες περιπτώσεις

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Κυριακής (12 Φεβρουαρίου) έξω από την οικία του Αμερικανού Πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη, όταν πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης εντόπισε ένα αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες, σήμα της Πολιτικής Προστασίας, φάρο και Πακιστανό οδηγό, να έχει σταθμεύσει στο σημείο.

Το σήμα που δόθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ κινητοποίησε την Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αξιωματικοί των οποίων πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου είχε προσαχθεί ο ύποπτος, προκειμένου να εξακριβωθεί αφενός ποιος είναι και αφετέρου γιατί είχε σήματα της Πολιτικής Προστασίας και φάρο στο αυτοκίνητό του.

Η εξέλιξη της έρευνας που ακολούθησε αποδείχθηκε ιδιαίτερα περίεργη. Ο Πακιστανός υπήκοος ήταν σεσημασμένος αφού στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υπόθεση παράνομης εισόδου στην χώρα συμπατριωτών του, είχε καταδικαστεί και εκτίσει κανονικά την ποινή του.

Από την άλλη όμως αποδείχθηκε πως ήταν πιστοποιημένος εθελοντής της Πολιτικής Προστασίας, με τη σχετική ταυτότητα και δικαίωμα να έχει στο αυτοκίνητό του φάρο και τα σχετικά σήματα, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται γρήγορα και να περνάει τα αστυνομικά μπλόκα όταν καλείται να ανταποκριθεί σε κάποια φυσική καταστροφή.

Στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν δήλωσε πως απλά περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο χωρίς καν να γνωρίζει πως εκεί βρίσκεται η κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του.

Παρ' όλα αυτά από την Ασφάλεια Αττικής συνεχίζεται η έρευνα, κυρίως λόγω του ποινικού παρελθόντος του αλλοδαπού, όχι σε σχέση με τον Αμερικανό Πρέσβη, αλλά με την πιστοποίησή του από την Πολιτική Προστασία, κάτι που του δίνει δυνατότητες αποφυγής αστυνομικών ελέγχων σε κάποιες περιπτώσεις.