ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Ιωνία: Σωματοφύλακες τράπερς πίσω από τους πυροβολισμούς με νεκρό σε καφετέρια

Νέα Ιωνία
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η συμμορία που πυροβόλησε στη Νέα Ιωνία αποκαλείται ομάδα «L»

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η συμμορία που πυροβόλησε στη Νέα Ιωνία αποκαλείται ομάδα «L». Σε αυτή συμμετέχουν περίπου 10 Αλβανοί, που δραστηριοποιούνται στη νύχτα σε υποθέσεις εκβιασμών, διακίνησης ναρκωτικών και σωματεμπορίας

Γνωστοί στις Αρχές είναι οι Αλβανοί που άρχισαν να πυροβολούν σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα ένας συμπατριώτης τους που βρέθηκε στην καφετέρια για να δει ποδοσφαιρικό αγώνα να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η συμμορία αποκαλείται ομάδα «L». Σε αυτή συμμετέχουν περίπου 10 Αλβανοί, που δραστηριοποιούνται στη νύχτα σε υποθέσεις εκβιασμών, διακίνησης ναρκωτικών και σωματεμπορίας.

Η περιοχή που δραστηριοποιούνται είναι το κέντρο της Αθήνας ενώ το όνομά τους το έχουν πάρει από κλαμπ. Η συμμορία των κακοποιών έχει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, διασυνδέσεις με ποινικούς εντός των φυλακών, ενώ φαίνεται να λειτουργούν και σαν «σωματοφύλακες» γνωστών τράπερς, με εμπλοκές σε περιστατικά ξυλοδαρμών.

Το θύμα της χθεσινοβραδυνής επίθεσης, ήταν 37 ετών, αλβανικής υπηκοότητας, ενώ εργαζόταν ως υδραυλικός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές στο παρελθόν. Δεν ήταν νυμφευμένος, ενώ στην καφετέρια βρέθηκε με έναν φίλο του για να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Βίντεο ντοκουμέντο

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο με ένα μαύρο όχημα Μερσεντές, τύπου τζιπ, το οποίο μάλιστα ήταν κλεμμένο.

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται το δεύτερο όχημα, με το οποίο οι δράστες διαφεύγουν από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως τα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή διέφυγαν και με ένα δεύτερο όχημα.

Σύμφωνα με το MEGA το τρίτο αυτοκίνητο των δραστών, ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού, έμεινε έξω από την καφετέρια, αφού οι δράστες δεν πρόλαβαν να το πάρουν. Τα αυτοκίνητα της συμμορίας φαίνεται να είναι νοικιασμένα με μακροχρόνια μίσθωση, με πλαστές ταυτότητες από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Είχαν νοικιαστεί πριν έξι μήνες, με το μαύρο τζιπ που βρέθηκε να αναλύεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Νέα Ιωνία: Τα δραματικά τελευταία δευτερόλεπτα του 37χρονου

Πεσμένος στο πάτωμα σε εμβρυακή στάση, προσπαθώντας να καλυφθεί από την βροχή των πυροβολισμών που ξέσπασαν μέσα στο καφέ της Νέας Ιωνίας, ήταν ο άτυχος 37χρονος Αλβανός υδραυλικός, όταν δέχθηκε την μοιραία βολίδα. Η εκτίμηση των στελεχών της Ασφάλειας Αττικής είναι πως το θύμα δέχτηκε μια από τις τελευταίες σφαίρες που έριξαν πίσω τους, προκειμένου να γλυτώσουν, τα μέλη της μίας ομάδας των συμπατριωτών του που ενεπλάκησαν.

Οι δράστες έφτασαν στο καφέ τη οδού Κασταμονής σταδιακά και όχι όλοι μαζί. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, αλλά όπως προέκυψε και από οπτικό υλικό, πρώτα πήγαν στο κατάστημα τέσσερεις από αυτούς, μετά δύο και τελευταίος ένας μόνος του. Όλα δείχνουν πως οι πρώτοι ήταν η μία ομάδα και οι τρείς που έφτασαν στο σημείο αργότερα, η δεύτερη.

Όλοι τους έκατσαν σε τραπέζι ενός «κλειστού» χώρου του καταστήματος ο οποίος δεν έχει οπτική επαφή με τον υπόλοιπο χώρο, κάτι σαν VIP αίθουσα. Μετά από δέκα λεπτά ακούστηκε άγρια λογομαχία, οι επτά άνδρες βγήκαν στην κεντρική αίθουσα και τουλάχιστον δύο από αυτούς άρχισαν να πυροβολούν. Μέσα σε δευτερόλεπτα τα μέλη της μίας ομάδας υποχώρησαν προς την έξοδο πυροβολώντας πίσω τους και σε αυτό το σημείο φαίνεται πως τραυματίστηκε ο άτυχος 37χρονος, ο οποίος είχε πέσει στο δάπεδο, μπροστά στο τραπέζι που καθόταν, για να προφυλαχτεί. Το τραύμα του αποδείχθηκε στην συνέχεια μοιραίο.

Τα πρώτα στοιχεία για τους αστυνομικούς προκύπτουν από τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα που άφησαν πίσω τους οι δράστες. Και τα δύο είναι ενοικιασμένα στο όνομα Αλβανών, οι οποίοι όμως σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών δεν έχουν σχέση με την φονική συμπλοκή, αλλά πιθανότατα μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Σχετικές ειδήσεις