ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ζάκυνθος: Η μαφία της νύχτας δρα ανενόχλητη - Η «τρομοκρατία» των ντόπιων και η άτυπη ομερτά

Ζάκυνθος: Η μαφία της νύχτας δρα ανενόχλητη - Η «τρομοκρατία» των ντόπιων και η άτυπη ομερτά

Στο πολύπαθο νησί της Ζακύνθου η μαφία καλά κρατεί. Την τελευταία δεκαετία έχουμε ασταμάτητες δολοφονίες, συλλήψεις για κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα, μέχρι και σκάνδαλα διαπλοκής πολιτικών σε συνεργασία με τους «νονούς».

Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από την Ε.Υ.Π υπήρχε διασύνδεση εγχώριας μαφίας τόσο με το σκάνδαλο του Κατάρ όσο και με τις καταστροφικές φωτιές που έβαλε «μακαρίτης» μαφιόζος κατόπιν εντολής πολιτικού. Το φαινόμενο πολλαπλασιάζεται σαν Λερναία Ύδρα.

Το νησί, εκτός από την απαράμιλλη ομορφιά του που το καθιστά κορυφαίο τουριστικό προορισμό, αποτελεί και κόμβο εισαγωγής και διάθεσης ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης δια θαλάσσης από τα διεθνώς γνωστά νησάκια Στροφάδια, με τους εγχώριους και αλλοδαπούς ποινικούς να παρελαύνουν για να αποκτήσουν παρουσία και αίγλη.

Παράγοντες που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις, περιγράφουν την κατάσταση στο Newsbomb.gr.

Η Ζάκυνθος θεωρείται αιχμή του δόρατος για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα και σ αυτό συμβάλλουν οι ντόπιες φατρίες που μετά από κάθε αλληλοεξόντωση, διατηρούν ή αναλαμβάνουν νέα πόστα. Ακόμα και οι προσφάτως διάσημοι για την δολοφονία στην Νέα Ιωνία, Αλβανοί Lions, διαφημίζουν την παρουσία τους στην Ζάκυνθο για να πάρουν αίγλη ξεφεύγοντας από την περιοχή των Σεπολίων.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο newsbomb.gr, χωρίς κάποιον ντόπιο σύνδεσμο που κατόπιν συνεργασίας θα τους παρείχε έδαφος, κανένας αλλοδαπός της Μαφίας δεν θα επιβίωνε για πολύ. Είναι πασίγνωστο στο νησί ότι αλλοδαποί που διαχειρίζονται νυχτερινά μαγαζιά, με τη βοήθεια ντόπιων «μπροστινών», που μπορούν να κινούνται διαφορετικά και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ακόμα και μέσα στον πυρήνα των τοπικών αρχών, έχουν ως κύρια δραστηριότητα το εμπόριο ναρκωτικών, αλλά και τους εκβιασμοί καταστηματαρχών, ανταγωνιστών ή και όχι, καθώς και ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων, απειλώντας τους με τη ζωή τους αν δεν κάνουν αυτό που θέλουν, το οποίο ορισμένες φορές είναι να… αποχωρήσουν εντελώς από την «περιοχή τους» και να βρουν… άλλη δουλειά.

Οι «κακές γλώσσες» από την κοινωνία των Ζακυνθινών κάνουν λόγο και για απευθείας χρηματισμό στελεχών των τοπικών αρχών, ώστε να κάνουν τα «στραβά μάτια» στις διάφορες παράνομες ή φαινομενικά νομότυπες δραστηριότητες, αλλά και για πρώην στελέχη τοπικών αρχών που απασχολούνται πια κανονικά στις εν λόγω επιχειρήσεις.

Με τους τρόπους αυτούς, υπάρχει και η αναγκαία ενημέρωση για τους επικείμενους ελέγχους, όταν τα πράγματα πάνε καλά και οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να… μοιραστούν τα υψηλά κέρδη τους με την εφορία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Με τους μακροχρόνιους εκβιασμούς αλλά και με το «παρελθόν» εκτελέσεων που έχει το νησί, έχει επιβληθεί μια ιδιότυπη ομερτά, ακόμα και με θύματα αυτής της κατάστασης, που βρίσκονται σε απόγνωση, φοβούμενοι να ανοίξουν το στόμα τους σε όσα υπομένουν.

Μόνο ανώνυμα, εξιστορούν στο newsbomb.gr τη νοσηρή αυτή κατάσταση που πλήττει τον ευλογημένο τόπο τους. Το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας καλά κρατεί και ανθεί, όχι μόνο στην αθηναϊκή νύχτα, αλλά και σε όλα τα κέντρα της χώρας που συγκεντρώνονται εκατομμύρια -πολλά εκατομμύρια- εσόδων, από παράνομες και μη δραστηριότητες…