ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Bullying σε ιδιωτικό σχολείο: Μία 15χρονη και πέντε αγόρια εκφόβιζαν συνομήλικό τους

Bullying σε ιδιωτικό σχολείο: Μία 15χρονη και πέντε αγόρια εκφόβιζαν συνομήλικό τους
Pixabay

Άγριο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, με μία ομάδα έξι 15χρονων – εκ των οποίων ένα κορίτσι – να δένει ακόμα και πετονιά γύρω από τον λαιμό συνομήλικου συμμαθητή τους.

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο Newsbomb.gr αποκάλυψε το ακραίο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού, το οποίο σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή (31/3). Συγκεκριμένα, μέσα σε σχολική αίθουσα την ώρα του διαλείμματος συμμαθητές του παιδιού το περικύκλωσαν, το ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον τυλίγουν με πετονιά στο λαιμό.

Το σκηνικό της ωμής βίας είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό νωρίτερα, καθώς η ομάδα των έξι μαθητών στην οποία συμμετείχε και μία 15χρονη μαθήτρια, με λεκτική βία. Η κατάληξη ήταν το δέσιμο του λαιμού του συμμαθητή τους με πετονιά και ο ξυλοδαρμός του.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, της Ασφάλειας Αττικής, ανέλαβε την υπόθεση και έχει ήδη προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις ενώ αναζητούνται τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά που ήταν δράστες της επίθεσης σε βάρος του συμμαθητή τους.

Οι τέσσερις ανήλικοι συλληφθέντες κατηγορούνται για εξύβριση, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος συνομηλίκου τους και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Η δικογραφία αναμένεται να προωθηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή έτσι ώστε η υπόθεση να πάρει και τον δρόμο της Δικαιοσύνης, την ώρα που στη σχολική κοινότητα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση για το περιστατικό.

Σχετικές ειδήσεις