ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Bullying σε ιδιωτικό σχολείο: Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο 15χρονος από τους συμμαθητές του

Bullying σε ιδιωτικό σχολείο: Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο 15χρονος από τους συμμαθητές του
Pixabay

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους μαθητές που φοιτούν σε πολύ γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, καθώς προχώρησαν σε άγριο σχολικό εκφοβισμό -bullying- σε συμμαθητή τους μέσα μέσα σε σχολική αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα έξι 15χρονων – εκ των οποίων ένα κορίτσι – έδεσε ακόμα και πετονιά γύρω από το λαιμό συνομήλικου συμμαθητή τους.

Σάλο έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο Newsbomb.gr που αποκάλυψε το ακραίο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού, το οποίο σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή (31/3).

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν μέσα σε σχολική αίθουσα την ώρα του διαλείμματος συμμαθητές του παιδιού το περικύκλωσαν, το ακινητοποίησαν, τον τύλιξαν με πετονιά στο λαιμό, και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον κοροϊδεύουν.

Το σκηνικό της ωμής σχολικής βίας είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό νωρίτερα, καθώς η ομάδα των έξι μαθητών στην οποία συμμετείχε και μία 15χρονη μαθήτρια, με λεκτική βία. Η κατάληξη ήταν το δέσιμο του λαιμού του συμμαθητή τους με πετονιά και ο ξυλοδαρμός του.

Αναζητούνται ακόμα δύο παιδιά

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, της Ασφάλειας Αττικής, ανέλαβε την υπόθεση και έχει ήδη προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις ενώ αναζητούνται τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά που ήταν δράστες της επίθεσης σε βάρος του συμμαθητή τους.

Με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τέσσερις ανήλικοι συλληφθέντες κατηγορούνται για εξύβριση, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος συνομηλίκου τους και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Η δικογραφία αναμένεται να προωθηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή έτσι ώστε η υπόθεση να πάρει και τον δρόμο της Δικαιοσύνης, την ώρα που στη σχολική κοινότητα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση για το περιστατικό.