ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σούρας για την αποφυλάκιση Σειραγάκη: «Η παιδεραστία δεν είναι ασθένεια, δεν θεραπεύεται»

Σούρας για την αποφυλάκιση Σειραγάκη: «Η παιδεραστία δεν είναι ασθένεια, δεν θεραπεύεται»

Νίκος Σειραγάκης: Ξέσπασε ο Δημήτρης Σούρας για την αποφυλάκιση του προπονητή που καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης για παιδεραστία.

Κύμα οργής έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, προπονητή μπάσκετ από το Ρέθυμνο που το 2010 είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη.

Η σχετική απόφαση έχει ήδη μπεί στο «στόχαστρο» του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ζητά από την εισαγγελία Ναυπλίου το βούλευμα το οποίο έκρινε υπέρ της αποφυλάκισής του με όρους έπειτα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού, για να εξετάσει εάν είναι εμπεριστατωμένη η αιτιολογία του.

Σχετικά με την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη μίλησε στο MEGA o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην εγκληματική δράση του προπονητή, τονίζοντας πως η συμπεριφορά του και η ένδειξη μη μεταμέλειας μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα στα θύματά του ή ακόμα και να τα οδηγήσει στην αυτοκτονία.

«Η σεξουαλική διαστροφή, η παιδεραστία, δεν είναι είναι ασθένεια, άρα δεν θεραπεύεται. Δεν παίρνεις φάρμακα και δεν κάνεις ψυχοθεραπεία. Γεννιέσαι και πεθαίνεις έτσι, άρα είσαι επικίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δήλωσε πως οι καταδικασμένοι παιδεραστές θα πρέπει να παρακολουθούνται όταν βγαίνουν από τη φυλακή: «Πρέπει να τιμωρούνται και να μείνουν στη φυλακή. Όταν βγουν από εκεί – γιατί είναι επικίνδυνοι – πρέπει να παρακολουθούνται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, να μπαίνει βραχιολάκι».

Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Τρίπολης ο Νίκος Σειραγάκης

Δωδεκάμισι χρόνια μετά την σύλληψη του, τρία χρόνια μετά την πρώτη αποφυλάκισή του, η οποία δεν κράτησε παρά λίγες μέρες μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, ο Νίκος Σειραγάκης, ο προπονητής που καταδικάστηκε για την ασέλγεια σε 36 ανήλικους, αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε – μετά την σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια – από τις φυλακές της Τρίπολης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σειραγάκης, που καταδικάστηκε για βαρύτατα εγκλήματα κατά ανηλίκων σε 401 χρόνια κάθειρξης, έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας περιοχή της Αττικής, όπου υποχρεούται να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να δίνει το «παρών», ενώ από τους βασικότερους όρους που του έχουν επιβληθεί είναι να μην επιστρέψει σε οποιαδήποτε περιοχή της Κρήτης και να μην έχει την παραμικρή επαφή με ανήλικο χωρίς παρουσία ή την συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια, καθώς και να παρακολουθεί συνεδρίες με ψυχίατρο.

Να θυμίσουμε ότι είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές. Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2011, που συνελήφθη για τα ειδεχθή εγκλήματά του κατά των ανηλίκων, είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Τριπόλεως. Η δίκη του, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, είχε πραγματοποιηθεί στο Εφετείο του Πειραιά, για λόγους προστασίας της ανηλικότητας των θυμάτων του.