ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εικόνες από το εσωτερικό του θεάτρου «Ολύμπια» - Διαλύθηκε με προσαγωγές η κατάληψη

Εικόνες από το εσωτερικό του θεάτρου «Ολύμπια» - Διαλύθηκε με προσαγωγές η κατάληψη

Εκκενώθηκε το θέατρο «Ολύμπια» που τελούσε υπό κατάληψη με τις εικόνες από το εσωτερικό του κτηρίου να έρχονται στη δημοσιότητα.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το θέατρο «Ολύμπια» τελούσε υπό κατάληψη, ως μορφή αντίδρασης των καλλιτεχνών στο πλαίσιο των μαζικών κινητοποιήσεων από τους καλλιτέχνες ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.

Η κατάληψη διαλύθηκε το πρωί της Πέμπτης (6/4), με την Αστυνομία να προχωρά σε εκκένωση του χώρου και σε δέκα προσαγωγές.

Στο εσωτερικό του θεάτρου εντοπίστηκαν κλινοσκεπάσματα, αλλά και… σημειώματα που άφηναν οι καταληψίες έτσι ώστε όσοι ήταν εντός του κτηρίου να ανοίγουν στους φύλακες και στις καθαρίστριες του χώρου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης στο θέατρο «Ολύμπια»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, μετά από σχετική Εισαγγελική παραγγελία, αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών, η οποία ξεκίνησε νωρίς σήμερα (06-04-2023) το πρωί, για την εκκένωση του κτιρίου που στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”, επί της οδού Ακαδημίας αρ. 59 στην Αθήνα.

Από το κτίριο προσήχθησαν -10- άτομα (5 άνδρες και 5 γυναίκες), στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διενεργεί την προανάκριση, τα οποία και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι, το κτίριο αποδόθηκε στον υπεύθυνο.