ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ακρόπολη: Από θαύμα σώθηκε ο 18χρονος - Οι δράστες είχαν εμπλακεί και σε άλλο αιματηρό επεισόδιο

Ακρόπολη
Eurokinissi

Γνώριμοι των Αρχών ήταν οι δράστες που επιτέθηκαν στην παρέα του νεαρού στην Ακρόπολη

Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός, νοσηλεύεται ο 18χρονος, ο οποίος λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα ένας ανήλικος, ηλικίας 17 ετών με ένα ακόμα άτομο το οποίο αναζητείται, στη συμβολή των οδών Πανός και Πολυγνώτου, τραυμάτισαν στο λαιμό τον νεαρό ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Μια ομάδα 5 παιδιών έκανε βόλτα στην περιοχή της Ακρόπολης, ένας εκ των οποίων και ο 18χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό. Οι ανήλικοι δράστες φέρεται να ζήτησαν υπό την απειλή μαχαιριού από τον 18χρονο να τους δώσει το τσαντάκι. Όταν πήγαν να τραβήξουν το τσαντάκι τον χτύπησαν στον λαιμό και στην κοιλιακή χώρα.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί, έκαναν έρευνες στην περιοχή και κατάφεραν να εντοπίσουν τον 17χρονο και να τον συλλάβουν.

Μάλιστα, σε κοντινή απόσταση από το αιματηρό περιστατικό βρήκαν και το τσαντάκι του θύματος για το οποίο οι δράστες τον έστειλαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την δικογραφία σε βάρος του ανήλικου έχει αναλάβει να σχηματίσει το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι και ληστείας σε βάρος ενός 18χρονου στην περιοχή της Ακρόπολης, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Ο δεύτερος μάλιστα συλληφθείς είχε απασχολήσει ξανά την ΕΛ.ΑΣ. Στις 8 Φεβρουαρίου του 2022 με τον ίδιο τρόπο είχε επιτεθεί σε έναν νεαρό προκειμένου να τον ληστέψει, χωρίς καμία ποινική επίπτωση.