ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ένταση στην Κάτω Αχαΐα: 150 άτομα πολιόρκησαν το σπίτι του δράστη της δολοφονίας 63χρονου

Ένταση στην Κάτω Αχαΐα: 150 άτομα πολιόρκησαν το σπίτι του δράστη της δολοφονίας 63χρονου

Συγγενείς, φίλοι και γείτονες του θύματος επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα στο σπίτι του δράστη, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές, για την επίθεση στο σπίτι του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου που σκότωσε με 56 μαχαιριές έναν 63χρονο, στην Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το pelop.gr, ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται συγγενείς, φίλοι και γείτονες του θύματος.

Περίπου 150 άτομα περικύκλωσαν το σπίτι του 63χρονου δράστη, προκαλώντας διάφορες ζημιές πετώντας πέτρες και ξύλα όμως η έλευση της Αστυνομίας, απέτρεψε κάτι χειρότερο. Σημειώνεται πως στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα.

Τι είπε στην απολογία του ο δράστης

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, αξιοποιώντας στοιχεία, μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό σε σύντομο χρονικό διάστημα, έφτασαν στα ίχνη του 63χρονου, ο οποίος μετά τη δολοφονία κατευθύνθηκε στο σπίτι του, όπου και εντοπίστηκαν τα ρούχα που έφεραν ίχνη αίματος. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της Κ. Αχαΐας, όπου σχεδόν αμέσως ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε τον γείτονά του, προβάλλοντας ως βασικό ισχυρισμό το γεγονός πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του. Κατά την ομολογία του περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη πριν «θολώσει» και υπέδειξε μάλιστα, στους αστυνομικούς πού είχε κρύψει το μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως ζήτησε από τον 63χρονο να διακόψει τις επαφές με τη γυναίκα του, με τον δεύτερο να αρνείται.

Οι δυο άνδρες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, συναντήθηκαν τυχαία στην πλατεία στη συνοικία «τσιγγάνικα». Ζήτησε από τον γείτονά του να συζητήσουν το «προσωπικό» ζήτημα που τον απασχολούσε και από κοινού συμφώνησαν να μεταβούν στο χωράφι, προκειμένου να αποφύγουν τα «αδιάκριτα βλέμματα». Εκεί ο κατηγορούμενος ζήτησε για ακόμα μια φορά από τον 63χρονο να διακόψει τη σχέση που είχε με τη σύζυγό του, εισπράττοντας αρνητική απάντηση.