ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μάριος Παπαγεωργίου: Τι έλεγαν οι κατηγορούμενοι όταν ήταν απλοί μάρτυρες - Αποκαλυπτικές συνομιλίες

Μάριος Παπαγεωργίου: Τι έλεγαν οι κατηγορούμενοι όταν ήταν απλοί μάρτυρες - Αποκαλυπτικές συνομιλίες
Eurokinissi

Ήταν 9 Αυγούστου του 2012 όταν ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου βρήκε βασανιστικό θάνατο στα χέρια των απαγωγέων του - Έντεκα χρόνια μετά οι εξελίξεις στην υπόθεσή του είναι ραγδαίες 

Ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου. Πριν από έντεκα χρόνια ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα απαγωγής, δολοφονήθηκε αλλά η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ.

Το στυγερό έγκλημα επέστρεψε στην επικαιρότητα έπειτα από τις δύο νέες συλλήψεις που έγιναν στις αρχές της εβδομάδας. Πρόκειται για δύο άτομα που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για τη δολοφονία και την εξαφάνιση του πτώματος. Φέρονται να είχαν ανοιχτή γραμμή με τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης και να ανέλαβαν να εξαφανίσουν το πτώμα του αδικοχαμένου νεαρού.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου έλαβαν νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα το πρωί, Σάββατο 13 Μαϊου του 2023. Δια των πληρεξούσιων δικηγόρων τους κατέθεσαν αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας με το σκεπτικό πως δεν υπάρχουν στη δικογραφία επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους. Η αίτηση θα εξεταστεί από το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Αθήνας και λόγω αυτού έλαβαν την προθεσμία.

Κατηγορούμενος: «Κάνει μπαμ ποιος το έχει κάνει ρε παιδιά»

Η Αγγελική Νικολούλη από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του 26χρονου αλλά και την εύρεση της αλήθειας γύρω από την μυστήρια υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του.

Η δημοσιογράφος το 2019 είχε επικοινώνησε πάλι με έναν από τους δύο συλληφθέντες που ανήκε στην πρώτη ομάδα του εγκεφάλου και κανείς τότε δεν την άγγιζε.

Η συνομιλία αυτή βγαίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, με όσα είπε ο κατηγορούμενος, αλλά και την επιθετικότητά του να προκαλούν ανατριχίλα. Ο κατηγορούμενος κατηγορούσε την Αγγελική Νικολούλη ότι προβάλει μία λανθασμένη εικόνα για το πρόσωπό του.

«Πες μου ρε Αγγελική γιατί έχω νευριάσει», είπε φανερά εκνευρισμένος όταν σήκωσε το τηλέφωνο. Όταν η δημοσιογράφος τον ενημέρωσε πως έρχονται εξελίξεις, απάντησε: «Τι είναι αυτά που λες ρε συ; Έχω κάνει κάτι; Αγγελική είμαι από τον Πύργο και φοράω παντελόνια. Δεν έχω καμία σχέση».

Η Αγγελική Νικολούλη του είπε πως γνωρίζει ότι ο ίδιος ήταν στην πρώτη ομάδα που απήγαγε και δολοφόνησε τον Μάριο. «Δεν έχω κάνει τίποτα κορίτσι μου, δεν καταλαβαίνεις; Επειδή ήμουν άνεργος και μιλούσα με αυτόν τον ….. στα τηλέφωνα, επειδή τα έχετε δέσει και τα έχετε πλάσει όπως θέλετε, ειδικά εσύ».

Τα αίματα... άναψαν όταν η δημοσιογράφος τον παρότρυνε να μιλήσει και να πει την αλήθεια πριν αποκαλυφθεί η δράση του. «Μωρέ δεν πάει να γίνει οτιδήποτε δεν με ενδιαφέρει», είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Αυτόν το ….. το γνώρισα όταν δούλευα στην εταιρία. Ήμουν άνεργος και έλεγε σε όλους ότι θα βρει δουλειές. Ο γιος του πού είναι ρε Αγγελική; Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Θα πάω στα δικαστήρια και θα λάμψει η αλήθεια».

Τόνιζε πως είναι αθώος και αυτό θα αποδειχθεί από την έρευνα στη Θήβα, που πήγε με τα κάρβουνα. Όπως ανέφερε, όλοι αυτοί οι άνθρωποι στις ταβέρνες θα αποδείξουν στο δικαστήριο την αθωότητά του.

«Μα κάνει μπαμ ποιος το έχει κάνει ρε παιδιά», είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Γιατί δεν μιλάει; Στο τελευταίο δικαστήριο του είπα μίλα ρε ….».

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «πόλεμο» εναντίον του. «Με πολεμάνε. Δε ξέρω ποιος τα κάνει όλα αυτά. Γιατί με φωνάξανε τώρα; Τι θα μου κάνουν; Έχουν στα χέρια τους κάτι; Ας μου κάνουν δίωξη, θα πάω να μιλήσω στον ανακριτή».

Ο γιος του «εγκεφάλου»

Το 2013 η Αγγελική Νικολούλη είχε επικοινωνήσει με τον γιο του «εγκεφάλου» της ομάδας.

Ήταν αστυνομικός σε ευαίσθητη υπηρεσία και το όνομά του ακούστηκε από μάρτυρες στην όλη υπόθεση αφού λειτουργούσε για λογαριασμό του πατέρα του και δεν ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. για την απαγωγή του Μάριου. Η άρνησή του να μιλήσει ήταν ενδεικτική της εμπλοκής του.

«Σε έψαχνα γιατί υπάρχουν κενά», του είπε η Αγγελική Νικολούλη και ο αστυνομικός απάντησε: «Δεν έχω να πω κάτι. Υπάρχουν κενά, αλλά αυτή είναι δική σας δουλειά να τα βρείτε».

Η δημοσιογράφος επέμεινε: «Αλλά κι εσύ είσαι στο Σώμα και θα έπρεπε να είχες κάνει κάτι άλλο. Ένα πράγμα θέλω να σε ρωτήσω, για το δρόμο εκείνο με το αυτοκίνητο τη νύχτα». Ο αστυνομικός φανερά ταραγμένος αρνήθηκε να απαντήσει. Είπε «ευχαριστώ» και έκλεισε το τηλέφωνο.

Ο κατηγορούμενος προσποιούταν ότι είχε λυπηθεί για το χαμό του Μάριου

Σε συνομιλία που είχε με άλλο ένα από τα μέλη της ασύλληπτης μέχρι πρότινος πρώτης ομάδας, εκείνος φάνηκε να τα μπερδεύει την ώρα της επικοινωνίας που είχαν και οι απαντήσεις του προκαλούσαν ερωτηματικά.

Προσποιούταν ότι είχε λυπηθεί για το χαμό του Μάριου και για την Βαρβάρα, που τόσα χρόνια δεν μπορεί να ανάψει ένα κερί στον μοναχογιό της.

«Χαρά στο κουράγιο σας που βοηθάτε και μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Λυπάμαι πραγματικά γι ‘ αυτό το παιδάκι που αγωνιά η μάνα του να του ανάψει ένα κεράκι. Παναγιά μου μακάρι να βγει κάποιος να πει τι του έκανε και να τον βρει η μάνα του για να του ανάψει ένα καντηλάκι», είπε, ενώ όταν η Αγγελική Νικολούλη τον ενημέρωσε πως θα ακολουθήσουν διώξεις και θα κληθεί να απολογηθεί για κακουργήματα, άλλαξε τελείως ο τόνος της φωνής του: «Γιατί τα βάζουν μαζί μου δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι. Ήμουν στη Λευκάδα προτού γίνουν αυτά».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το ότι το βράδυ της απαγωγής και δολοφονίας ήταν μαζί τους και ήταν τρεις, εκείνος προσπάθησε να αλλάξει το πότε έφυγε για το νησί. «Με είχε πάρει και τηλέφωνο η σύζυγος του …. (εγκεφάλου) και υπάρχει η συνομιλία. Είχε πει, εσείς είστε στη Λευκάδα κι εμείς τρέχουμε;». Μόνο που αυτή η συνομιλία έγινε μέρες μετά.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι γνωρίστηκε με τον εγκέφαλο, όταν έμπλεξε με την εταιρία αυτοκινήτων. «Αυτόν μου τον είχε γνωρίσει ο …. (διευθυντής) , ότι ήταν κάτι στην CIA, ήταν ένας μεγάλος στρατηγός. Αποδείχθηκε ποιος ήταν ο απατεώνας. Αυτόν τον… και συγγνώμη που μιλάω έτσι. Ο ηλίθιος. Δε ξέρω τι έχει παιχτεί με αυτόν τον αλήτη».

«Ήρθε η ώρα να τους πω εγώ συλλυπητήρια», λέει η μητέρα του Μάριου

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, έντεκα χρόνια μετά την αρπαγή και τη δολοφονία του μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. Στις 9 Αυγούστου του 2012 ο μοναχογιός της βρήκε βασανιστικό θάνατο και μέχρι και σήμερα οι σκληροί κακοποιοί αρνούνται να υποδείξουν το σημείο που πέταξαν τη σορό του.

Η κυρία Βαρβάρα νιώθει να δικαιώνεται τόσα χρόνια μετά και μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη συγκινεί αποκαλύπτοντας όσα της είχαν πει στο δικαστήριο οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Τρίτη 9 Μαΐου.

«Είναι μία ευχάριστη είδηση και λέω ο Θεός δεν μας ξεχνάει και οι προσευχές μας βγήκαν αληθινές. Πιστεύω στο Θεό ότι θα βρεθούν τα οστά του Μάριου. Το πιστεύω, δεν το βάζω κάτω», λέει η κυρία Βαρβάρα και συνεχίζει: «Και να πω και συλλυπητήρια στους “κυρίους”, που συνελήφθησαν τώρα. Όταν γινόταν το δικαστήριο με πλησίασαν και μου είπαν συλλυπητήρια. Τους τα ανταποδίδω. Έκαναν κακό στην οικογένειά μου και τους γύρισε μπούμερανγκ».

Η Αγγελική Νικολούλη ενημέρωσε την μητέρα του Μάριου ότι ακολουθούν και άλλες συλλήψεις από την πρώτη ομάδα που είχε αποκαλύψει το «Τούνελ». «Εσείς είστε η αιτία που αποκαλύφθηκαν και σε ευχαριστώ πολύ», απάντησε η κυρία Βαρβάρα και τόνισε: «Με την υπομονή, τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, φτάνουμε στην άκρη. Με έπαιρναν από κανάλια και μου έλεγαν ότι ο γιος μου είναι μπλεγμένος με ναρκωτικά αλλά εσύ απέδειξες ότι υπήρχε η κακοήθεια τους». πρόσθεσε στο Φως στο Τούνελ.

Σχετικές ειδήσεις