ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αττική: Συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών - Διακριτοί ρόλοι στην οργάνωση

Αττική: Συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών - Διακριτοί ρόλοι στην οργάνωση

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και στον Πειραιά

Εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στις περιοχές του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθησαν, ως μέλη εγκληματικής ομάδας για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, εχθές, 15 Μαΐου 2023 και κατά τις μεσημβρινές ώρες στις περιοχές του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας, 2 αλλοδαποί άνδρες, 25 και 21 ετών, αλλά και μία 25χρονη αλλοδαπή.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως σύστησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έχοντας οργανωμένο σχέδιο δράσης και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Ο 25χρονος, δε, φερόμενος και ως οργανωτής και κατευθύνων, ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών, την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και με την είσπραξη και διαχείριση των κερδών.

Από την άλλη η 25χρονη ήταν υπεύθυνη για την αποθήκευση και τη φύλαξη των ναρκωτικών.

Και, τέλος, ο 21χρονος είχε αναλάβει τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών και σε ορισμένες περιπτώσεις την αποθήκευση και φύλαξη αυτών.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, στο Αιγάλεω και στην Αγία Βαρβάρα και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 10 γραμμ. κοκαΐνης, 700 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1.675 ευρώ, αυτοκίνητο και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις