ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κως: Δεν βρέθηκε δεμένη η Αναστάζια - Τα αποτελέσματα του DNA θα δείξουν τον δολοφόνο

Κως: Δεν βρέθηκε δεμένη η Αναστάζια - Τα αποτελέσματα του DNA θα δείξουν τον δολοφόνο
Glomex

Κως: Τι υποστήριξε ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άγρια δολοφονημένης Αναστάζια για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το πτώμα της 27χρονης. Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση και οι ενδείξεις για την ύπαρξη συνεργού.

Θέμα ωρών είναι η οριστική εξιχνίαση της δολοφονίας της Αναστάζια στην Κω. Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές άλλαξε υπερασπιστική γραμμή, προσπαθώντας να ρίξει αλλού τα βλέμματα. Τα αποτελέσματα του DNA, όμως, θα δώσει τις απαντήσεις. Η καθυστέρηση, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οφείλεται στο γεγονός ότι θα πρέπει να περάσει ένας συγκεκριμένος αριθμός ωρών έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι πλήρως ασφαλή. Πέρα από τα δείγματα DNA που λήφθησαν από τη σορό της Αναστάζια, εξετάζονται ακόμα μία τσάντα, που ήταν φορεμένη από την άτυχη Πολωνή, ένα παπούτσι καθώς και δύο μαύρες σακούλες μέσα στην οποία βρέθηκε το άψυχο σώμα της.

Επιπλέον, διευκρινίστηκε πως μία γυναικεία μπλούζα με ίχνη αίματος δεν ήταν τελικά της Αναστάζια. Τέλος, αναφορικά με τις φήμες ότι η 27χρονη βρέθηκε δεμένη χειροπόδορα, διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον ιατροδικαστή που έκανε την εξέταση στη σορό. Το δεδομένο είναι πως τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις θα φωτίσουν αυτή την υπόθεση άγριας δολοφονίας, η οποία έχει εξελιχθεί σε θρίλερ για γερά νεύρα.

Τι έδειξε το πρώτο αποτέλεσμα εξέτασης DNA

Συνεχίζεται, συνεπώς, με αμείωτους ρυθμούς η προσπάθεια εξιχνίασης της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, στην Κω. Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, βασικός ύποπτος αλλά κατηγορούμενος μόνο για αρπαγή για την ώρα, προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος προφυλακίστηκε ως ύποπτος φυγής. Αυτό, ωστόσο, που θα ρίξει φως στην υπόθεση είναι τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις και τα δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από τη σορό και τον τόπο του εγκλήματος.

Όπως μετέδωσε το Mega, το πρώτο αποτέλεσμα από τις εξετάσεις DNA που ανιχνεύτηκε αφορούσε στη σορό της Αναστάζια και στην επίσημη ταυτοποίησή της. Από τη στιγμή που η σορός της 27χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη, έπρεπε να διεξαχθεί και αυτή η εξέταση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το γενετικό υλικό άλλων προσώπων που τυχόν θα υπάρχει πάνω στη σορό της Αναστάζια ή σε αντικείμενα που σχετίζονται με τη δολοφονία, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το ποιος είναι ο δολοφόνος.

Κως: Τα «γύρισε» ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Κως: Οι ενδείξεις για την ύπαρξη συνεργού στη δολοφονία της Αναστάζια

Οι έρευνες, όπως αναφέραμε, επικεντρώνονται πλέον στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας, η σορός της οποίας – υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε σκεπασμένη με κλαδιά και χόρτα, τυλιγμένη με ένα σεντόνι, μέσα σε μια μαύρη σακούλα.

Οι αναλύσεις από DNA και αποτυπώματα εκτιμάται πως θα αποκαλύψουν την «ταυτότητα» του δολοφόνου της Αναστάζια, αλλά και του συνεργού του καθώς εκτιμάται πως το πτώμα της δεν μεταφέρθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από ένα άτομο.

O Δημήτρης Γαλεντέρης αναφέρθηκε στην υπόθεση, λέγοντα πως τα αποτελέσματα του DNA θα είναι κομβικά για την υπόθεση.

«Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν το αποτελέσματα του DNA για να δούμε ποια είναι τα άτομα, πόσα και τι ακριβώς συνέβη. Θα έχουν μεγάλη σημασία για τη συνέχεια της υπόθεσης. Η τοποθεσία είναι πολύ κοντά στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη. Κατά τα άλλα η συσκευασία του πτώματος και η τοποθέτηση σε αυτό το σημείο είναι αντιφατική γιατί είναι πιο μελετημένη σαν πράξη (σ.σ η κάλυψη του σώματος σε αντιστοιχία με την τοποθεσία κοντά στο σπίτι του 32χρονου). Νομίζω πως αυτό που συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση, είναι πως είναι πολύ δύσκολο να έχει γίνει από ένα άτομο η μεταφορά».

Σχετικές ειδήσεις