ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ερευνάται η σύνδεση της φωτιάς σε εστιατόριο του Νέου Κόσμου με τις αυθαιρεσίες στη Μύκονο

Ερευνάται η σύνδεση της φωτιάς σε εστιατόριο του Νέου Κόσμου με τις αυθαιρεσίες στη Μύκονο
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά ένα εστιατόριο στον Νέο Κόσμο και οι Αρχές εξετάζουν την πιθανότητα ο εμπρησμός να σχετίζεται με όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη Μύκονο.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (6/8), ξέσπασε πυρκαγιά σε εστιατόριο στον Νέο Κόσμο. Χρειάστηκαν 12 πυροσβέστες, τέσσερα οχήματα και ένα ειδικό όχημα έτσι ώστε να σβήσει η φωτιά, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς την επιχείρηση.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν εφιαλτικές στιγμές καθώς μέσα στη νύχτα είδαν καπνούς και φλόγες να ξεπηδούν από το κατάστημα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει για αρκετή ώρα πανικός.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η αιτία της πυρκαγιάς είναι κατά πάσα πιθανότητα ο εμπρησμός. Όπως αναφέρθηκε, ωστόσο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δεν αποκλείεται το περιστατικό αυτό να συνδέεται με τις αυθαιρεσίες στο νησί της Μυκόνου.

Οι έρευνες στρέφονται στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης αλλά και στο ποια είναι τα κίνητρα των δραστών. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό, οι ιδιοκτήτες είναι συγγενείς με πρώην στέλεχος της Πολεοδομίας Σύρου, που είχε υπ’ ευθύνη της και τη Μύκονο.

Έτσι, εξετάζεται το αν σχετίζεται η φωτιά στο εστιατόριο του Νέου Κόσμου με όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο «νησί των ανέμων». Το κατάστημα που καταστράφηκε ολοσχερώς, είχε ανοίξει τον Φεβρουάριο του 2023.