ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μιχάλης Κατσουρής: Κηλίδες αίματος, βίντεο και ταυτοποιήσεις – Σήμερα απολογείται ο 43χρονος

Μιχάλης Κατσουρής: Κηλίδες αίματος, βίντεο και ταυτοποιήσεις – Σήμερα απολογείται ο 43χρονος
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών έτσι ώστε να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Τι υποστηρίζει ο 43χρονος που κατηγορείται ως «καθοδηγητής» των Κροατών χούλιγκαν.

Τρία πρόσωπα έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές ως προς την παρουσία τους στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τέσσερα είναι τα πρόσωπα που κινούνταν κοντά στον 29χρονο τις επίμαχες στιγμές και τα τρία από αυτά ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε πως μετά από κάθε ταυτοποίηση η ΕΛΑΣ στέλνει όλα τα στοιχεία της έρευνας στον Ανακριτή, ο οποίος αποφασίζει και το αν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ή ενδεχομένως να καλέσει ως απλούς μάρτυρες τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, το οπτικοακουστικό υλικό εξετάζεται ενδελεχώς από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στα αρμόδια εργαστήρια έτσι ώστε να ταυτοποιηθούν άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει Έλληνες χούλιγκαν που ήρθαν σε συμπλοκή μεταξύ τους στο συγκεκριμένο συμβάν. Παράλληλα, ένα ακόμα στοιχείο που αλλάζει τα δεδομένα στην έρευνα, είναι οι κηλίδες αίματος του Μιχάλη Κατσουρή που έχουν εντοπιστεί περίπου 20 μέτρα από το σημείο όπου φαίνεται σε ένα βίντεο να δέχεται χτύπημα με ρόπαλο. Όλα τα βίντεο που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους εξετάζονται διαρκώς έτσι ώστε να φτάσουν στα πρόσωπα -κλειδιά που θα οδηγήσουν εν τέλει στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

Από εκεί και πέρα, σήμερα (22/8) αναμένεται να απολογηθεί ο 43χρονος που έχει συλληφθεί για συμμετοχή στα επεισόδια και στον οποίο έχει αποδοθεί ο ρόλος του «καθοδηγητή» των Κροατών οπαδών. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στη δικογραφία υπάρχει κατάθεση αστυνομικού σε βάρος του, ωστόσο ο 43χρονος υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια.

Οι νομικοί παραστάτες του αναφέρουν πως ο ίδιος απουσίαζε στην Κεφαλονιά την ημέρα των επεισοδίων, καθώς ήταν σε διακοπές με τη σύντροφό του. Όπως υποστηρίζουν, υπάρχουν ονομαστικά εισιτήρια πλοίου που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό τους ενώ προτίθενται να ζητήσουν άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και βίντεο από το ξενοδοχείο στο οποίο υποστηρίζει πως διέμενε έτσι ώστε να αποδείξουν ότι δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σχετικές ειδήσεις