ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πόρος: Σήμερα στον ανακριτή οι Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία

Πόρος: Σήμερα στον ανακριτή οι Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία
Pixabay

Οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία στον Πόρο, θα περάσουν σήμερα το κατώφλι του ανακριτή Πειραιά.

Η παρακολούθηση με drone της ναυτικής βάσης στον Πόρο έγινε αντιληπτή από την ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα να φτάσει στα ίχνη των δύο Τούρκων και να τους συλλάβει στη Μονεμβασιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το drone που είχαν στην κατοχή τους οι δύο Τούρκοι, ερευνάται διεξοδικά στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί τι είχαν καταγράψει. Επιπλέον, ελέγχεται και αν είχαν προχωρήσει στη βιντεοσκόπηση και άλλων σημείων στρατιωτικού ή μη ενδιαφέροντος.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο συλληφθέντες το πρωί της Τρίτης (19/9) θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή στον Πειραιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι αμφότεροι είχαν στην κατοχή τους διακριτικά και αυτοκόλλητα των «γκρίζων λύκων», της εθνικιστικής οργάνωσης της Τουρκίας.

Η διακριτική παρακολούθηση των Τούρκων από την ΕΥΠ μέχρι να "πέσουν" στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Είμαστε τουρίστες, ήταν ο ισχυρισμός των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν στη Μονεμβασιά για κατασκοπεία. Γιατί όμως δύο τουρίστες να κρύψουν επιμελώς τα όσα είχαν καταγράψει από το κέντρο εκπαίδευσης του πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο;

Οι δύο Τούρκοι πέταξαν το drone πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης το Σάββατο. Αφού κατέγραψαν όλα όσα τους ενδιέφεραν κατέβασαν το drone στη γη και κινήθηκαν προς τη Μονεμβασιά.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ ο στρατός ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν περίπου 3 ώρες αργότερα ωστόσο η ΕΥΠ φαίνεται πως γνώριζε κάθε κίνηση των δύο Τούρκων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους παρακολουθούσαν διακριτικά. Έφτασαν μέχρι τη Μονεμβασιά. Βλέποντας ότι δεν θα προχωρούσαν σε άλλες κινήσεις και προφανώς φοβούμενοι μη φύγουν από τη χώρα, είτε με σκάφος, είτε αεροπορικώς αποφάσισαν να προχωρήσουν στο δεύτερο σκέλος της επιχείρησης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκαν στη Μονεμβασια μετά από τυχαίο έλεγχο, μόνο τυχαίος δεν ήταν όμως όπως αναφέρουν πηγές στο Newsbomb.gr.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή των Τούρκων, όλα όσα χρειάζονταν και μάλιστα τα όσα είχαν καταγραφεί από το κέντρο εκπαίδευσης χρειάστηκε να τα.... ψάξουν λίγο παραπάνω μέχρι να τα ανακαλύψουν.

Η ΕΛ. ΑΣ έχει σχηματίσει δικογραφία για κατασκοπεία και ήδη οι δύο άνδρες βρίσκονται στα χέρια της κρατικής ασφαλειας ωστόσο γίνεται παράλληλη έρευνα και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.