ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Με απρόοπτα τα χθεσινά ευρωπαϊκά ματς: 22 συλλήψεις σε ΟΑΚΑ και «Γ. Καραϊσκάκης», κυρίως για κάνναβη

Με απρόοπτα τα χθεσινά ευρωπαϊκά ματς: 22 συλλήψεις σε ΟΑΚΑ και «Γ. Καραϊσκάκης», κυρίως για κάνναβη

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 22 οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού χθες, κυρίως για κατοχή κάνναβης, ενώ σε μία περίπτωση οπαδός επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., κατά τους χθεσινούς ελέγχους έξω από το ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκης όπου αγωνίστηκαν για το Europa League ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για βία κατά Υπαλλήλων και Δικαστικών προσώπων καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων εξωτερικά του γηπέδου Ο.Α.Κ.Α., εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -21- άτομα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -18,2- γραμμαρίων,
  • -10- αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη,
  • -5- τρίφτες, με αποσπάσματα κάνναβης,
  • -6- βεγγαλικά χειρός,
  • στυλό λέιζερ και συσκευή εκπομπής ακτίνων λέιζερ, και
  • πολυεργαλείο με αναδιπλούμενη λάμα μαχαιριού μήκους -5,5- cm.

Επιπλέον, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», συνελήφθη άτομο, που προσπάθησε να εισέλθει σε θύρα του γηπέδου παροτρύνοντας παράλληλα άλλους φιλάθλους κατά αστυνομικών, ενώ προέβαλε σθεναρή αντίσταση με αποτέλεσμα να τραυματίσει αστυνομικό. Μάλιστα, προηγουμένως είχε επιχειρήσει να εισέλθει με βίαιο τρόπο σε χώρο στον οποίο βρισκόταν αστυνομικός με σκοπό να τον τραυματίσει.

«Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο θα πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.