ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διοικητής αστυνομικού τμήματος ζήτησε 30.000 ευρώ από επιχειρηματία - Πώς συνελήφθη

Διοικητής αστυνομικού τμήματος ζήτησε 30.000 ευρώ από επιχειρηματία - Πώς συνελήφθη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε τη δράση του αστυνομικού και του πολιτικού μηχανικού 

Από τη θέση του διοικητή σε νησί των Κυκλάδων ο 38χρονος αστυνομικός εκβίαζε επιχειρηματίες για να μην τους βεβαιώνει πρόστιμα και να μην προχωρά σε ελέγχους. Μάλιστα, σύμφωνα με το Star, δεν παρουσιαζόταν ο ίδιος στους επιχειρηματίες του νησιού αλλά είχε βάλει μπροστά έναν πολιτικό μηχανικό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας, μιλώντας στο Star «τέλη Αυγούστου με προσέγγισε ο πολιτικός μηχανικός και μου ζήτησε 30.000 ευρώ κατ' εντολή του διοικητή, προκειμένου να σταματήσουν οι έλεγχοι στο μαγαζί την τρέχουσα τουριστική σεζόν».

Η συγκεκριμένη επιχειρηματίας ήταν η αρχή του τέλους για τη δράση του αστυνομικού. Μάλιστα, σάστισε όταν άκουσε τον πολιτικό μηχανικό να της λέει: «Για να ηρεμήσεις, πάμε στον αστυνομικό».

Είχε κέρδος και ο πολιτικός μηχανικός, αφού από τις 30.000, θα έπαιρνε τις 10.000 ευρώ. Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου, όμως, αποκάλυψε κάθε κίνησή τους. Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν στο νησί, συναντήθηκαν με την επιχειρηματία και προσημείωσαν τις 30.000 ευρώ. Η γυναίκα έδωσε τα χρήματα στον πολιτικό μηχανικό και μόλις έφυγε μπήκε στο γραφείο ο διοικητής και τότε τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Star