ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βοιωτία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 17χρονου

Βοιωτία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 17χρονου

Βοιωτία: Αυτό είναι το πόρισμα της ιατροδικαστικής για τον θάνατο του 17χρονου

Από το τραύμα που του προκάλεσε η σφαίρα του αστυνομικού στην αριστερή τραχηλική χώρα επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Η βολίδα βρέθηκε προς τα κάτω, στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, εντός των μυών, οκτώ εκατοστά πιο πάνω από τη δεξιά θηλή.

Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση, όταν η βολίδα μπήκε μέσα στον λαιμό έκανε κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού σπονδύλου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, φάνηκε ότι η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ ο 17χρονος έφερε και εκδορές τριβής στην αριστερή μετωπιαία χώρα και στα αριστερά ζυγωματικά. Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 17χρονος δεν έφερε τραύματα στα πλευρά.

Το χρονικό

Μετά από καταδίωξη και ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε προσκρούσει σε παρκαρισμένο Ι.Χ. στο χωριό Λεοντάρι, ο 17χρονος Ρομά πυροβολήθηκε από το υπηρεσιακό όπλο 41χρονου αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Ο υπαίτιος αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο νεαρός προσπάθησε να αρπάξει το όπλο με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Ο 41χρονος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ από το όπλο του οποίου έφυγε η σφαίρα, φέρεται να έχει καταθέσει πως «όταν άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου επιχείρησε να μου αρπάξει το πιστόλι. Όταν αντιλήφθηκα την πρόθεσή του τράβηξα το πιστόλι και όταν άκουσα τον κρότο, πάγωσα».

Οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες, στο αυτοκίνητο ένα αγόρι και δύο κορίτσια, φέρονται να έχουν καταθέσει ότι ο 17χρονος δέχθηκε χτυπήματα από τον αστυνομικό πριν την αιματηρή κατάληξη του συμβάντος.

Από την πλευρά του, η οικογένεια του 17χρονου Χρήστου ζητά την πραγματική τιμωρία του κατηγορούμενου και υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε με δόλο τον άτυχο νέο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία μετά από αστυνομική καταδίωξη, διαπιστώθηκε ότι η σφαίρα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και στη συνέχεια κατέληξε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Επεισόδια σε οικισμό Ρομά

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στη Θήβα καθώς Ρομά φέρονται να προκαλούν φωτιές σε σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή Πύρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα Ρομά με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού, έχουν κλείσει δρόμους στην περιοχή και έχουν ανάψει φωτιές.

Ένταση επικράτησε και έξω από τον οικισμό «Αγία Σοφία» στη δυτική Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία μετά από αστυνομική καταδίωξη.

Περίπου 30 άτομα βγήκαν επί της Πόντου, στη συμβολή της με την οδό Κωνσταντινουπόλεως, και απέκλεισαν προσωρινά το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, στήνοντας οδόφραγμα το οποίο στη συνέχεια πυρπόλησαν, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 17χρονου από τη Βοιωτία.

Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη του 17χρονου

Την ώρα που η ΕΛΑΣ καλείται να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο του 17χρονου στον Αλίαρτο από αστυνομικό όπλο και η κοινότητα των Ρομά ξεχειλίζει από οργή, βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο ALPHA αποτυπώνει τα δραματικά 14 δευτερόλεπτα πριν και μετά τον μοιραίο πυροβολισμό.

Οι κραυγές και οι διάλογοι που ακούγονται στο βίντεο είναι ανατριχιαστικοί:

«Πίσω, πίσω» ακούγεται μία δυνατή φωνή. «Σταμάτα ρε, σταμάτα» συνεχίζει μία άλλη. Μετά ο ήχος από το τζάμι του οδηγού που μάλλον σπάει και ο πυροβολισμός. Ακολουθούν φωνές θρήνου και πανικού που καλούν για ασθενοφόρο «Φίλε, φίλε σε παρακαλώ… Όχι θεέ μου δεν μπορώ…», «γιατί;…», «τον σκότωσε, ένα ασθενοφόρο».