ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρόδος: Εντοπισμός 48 παράτυπων μεταναστών – Στα χέρια του Λιμενικού τρεις διακινητές

Ρόδος: Εντοπισμός 48 παράτυπων μεταναστών – Στα χέρια του Λιμενικού τρεις διακινητές
(αρχείου)

Τρία περιστατικά με παράτυπους μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες στη Ρόδο

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου ταχυπλόου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λίνδου.
Στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λίνδου, που βρίσκονταν σε περιπολία, εντόπισαν το σκάφος να αποβιβάζει ικανό αριθμό αλλοδαπών στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου και στη συνέχεια να αναχωρεί.
Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, με το ταχύπλοο σκάφος να μην ανταποκρίνεται στα φωτεινά και ηχητικά σήματα και να προσπαθεί να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.
Εν τέλει, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 19χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης – διακινητής, ενώ στην περιοχή Κιοτάρι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 14 αλλοδαποί (τρεις άνδρες, τέσσερις γυναίκες και επτά ανήλικοι). Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι ένας 19χρονος ήταν συγκυβερνήτης του ταχυπλόου σκάφους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε τις πρωινές του Σαββάτου, όταν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου προέβησαν στον εντοπισμό οκτώ αλλοδαπών (δύο ανδρών, δύο γυναικών και τεσσάρων ανήλικων) και στη σύλληψη του 45χρονου αλλοδαπού διακινητή τους στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου.
Συγκεκριμένα, σε εποχούμενη περιπολία τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην περιοχή Κιοταρίου νότια της Ρόδου ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, να επιβιβάζει οκτώ άτομα. Αμέσως ακινητοποιήθηκε το όχημα και στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι οκτώ αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ αναγνώρισαν τον 45χρονο ως τον άνθρωπο που τους παρέλαβε και θα τους μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. όχημα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου.

Σε ένα άλλο περιστατικό, το τρίτο μέσα σε λίγες ώρες, εντοπίστηκαν από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου 26 αλλοδαποί (12 άνδρες, πέντε γυναίκες, εννέα ανήλικοι) στην περιοχή Πλημμυρίου Ρόδου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο περιπολίας εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου.